Aquí teniu la recepta de la mona de brioix tradicional amb la qual hem celebrat la Pasqua durant generacions.
Recepta patrocinada per:

Tortell de Pasqua
Sens dubtes, un dels protagonistes indiscutibles de la Setmana Santa és la tradicional mona de Pasqua. Generació rere generació, aquest dolç ha acompanyat les famílies catalanes i d’altres indrets en les seves reunions familiars en aquesta època de l’any.
Com a flequers, ens agrada innovar i oferir productes nous i diferents, però som ben conscients que hem de trobar un equilibri entre la tradició i la innovació, especialment en el cas d’aquells productes tradicionals i molt lligats als records familiars dels nostres clients.
Això no significa que no haguem de cercar i proposar variacions i nous ingredients, acabats i elaboracions, però, si volem innovar, el primer que hem de fer és conèixer bé el producte tradicional per, una vegada el dominem, aplicar la nostra creativitat per incorporar modificacions.
La fi de la Quaresma
És per això que avui us portem la recepta tradicional de la mona de Pasqua, que és fonamentalment un brioix esponjós i ben saborós, que simbolitza la fi de la Quaresma i les seves abstinències. A Catalunya, tradicionalment, té forma de tortell i es decora amb ous durs, ametlles i sucre.
La tradició dicta que els padrins l’han d’obsequiar els seus fillols. Sigueu padrins o fillols, gaudiu-la!
- 1000 g farina w350
- 10 g sal
- 180 g sucre
- 160 g mantega
- 300 g ous
- 10 g millorant
- 40 g llevat
- 300 g aigua/gel
- c/s llimona
- c/s taronja
- c/s aigua de tarongina
-
Amassar tots els ingredients excepte la mantega. Una vegada format el gluten, afegir la mantega. Fermentar 30-45 minuts en un bol tapat i lleugerament oliat.
-
Dividir en peces de 250 g, bolejar i refrigerar-les tapades 30 minuts. Formar les peces, pintar amb ou i col·locar-lo amb una cocció de 10’.
-
Fermentar, decorar amb ametlla i sucre i coure 20 minuts.