Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Animalets de pa de viena

Una alternativa divertida a un tipus de pa que és un èxit segur entre els més petits i tots els que busquin un mos suau i tendre.

Recepta patrocinada per:

Animalets de pa de viena

 

El conegut com a ‘pa de Viena’ és un pa semblant a un brioix. És d’origen austríac, encara que es considera característic de la gastronomia francesa i també està molt estès a Espanya. Com a senyes d’identitat, hi trobem una molla suau, fina i esponjosa, a la vegada que lleugerament dolça, i un crostó cruixent i semblant a la pasta de full.

Així mateix, hi ha països on són comunes d’altres versions que contenen abundants grans de xocolata en tot el panet. María José Muñoz recupera en aquestes receptes aquest concepte enriquit amb trossets de xocolata amb una volta de rosca més, donant-li la forma de divertits animalets.

 

 
 • 1.000 g de farina w180
 • 550 g d’aigua
 • 100 g de massa mare
 • 30 g de llevat liofilitzat
 • 30 g de sucre
 • 40 g de mantega
 • 20 g de sal
 • 30 g de llet en pols
 • 3 g de millorant
 1. Amassar en amassadora d’espiral tots els ingredients junts uns 9 minuts.

 2. Fer peces de 60 g i bolejar. Deixar reposar10-15 minuts.

 3. Formar els animals i deixar-los fermentar uns40 minuts. Es farà una fermentació curta per tal que els animals no es deformin.

 4. En forn d’aire, vaporitzar dues vegades, cosa que també ajudarà que es mantingui la forma, i coure a 175o durant 8 minuts.

COM FER ELS ANIMALS

– PORQUET
Fer una bola gran per realitzar el cos. Fer dues boletes de massa més i fer una forma triangular per fer les orelles. Per enganxar-les posarem una mica d’aigua a la massa del cos. Fer una boleta més i l’aplanem per fer el nas i, amb un escuradents, farem els dos foradets i ens ajudarà, també, a enganxar les dues masses. Per fer els ulls i la boca, farem amb la punta d’u ganivet els forats i s’hi clava- ran trossets de xocolata de forn. Finalment, per a la cua, farem un fideuet allargat amb la massa i l’enganxarem cargolat.

RATOLÍ:
Fer una bola però en forma de pera. Per a les orelles, farem dues boletes més i les enganxarem amb aigua. Amb una mica més de massa, es farà la cua del ratolí s’enganxarà per sota de la part més ample del cos. Per fer els ulls i el nas, es farà un petit foradet i ficarem dues gotes de xocolata especial forn.

ERIÇÓ:
Fer una bola en forma de pera. Amb unes tisores de punta afilada, tallarem en forma triangular. Per tallar, es farà en forma horitzontal. A la segona fila, intercalar els talls i així en les files de punxes següents. És molt important no clavar massa les tisores perquè, si no, en fermentar i coure, els talls s’obriran molt i deformaran l’eriçó. Per als ulls i el nas es faran talls com en els animals anteriors, per col·locar els trossets de xocolata de forn.