Search
Close this search box.

Aperitius de pa

Recepta partocinada per:

Aperitius de pa

 

 

Preparar espècies prèviament a parts iguals

  • 15 % gingebre
  • 15 % de coriande
  • 5 % de canyella
  • 22 % de nou moscada
  • 20 % de fonoll
  • 23 % de tres pebres

Oli aromàtic d’orenga

  • 250 g d’oli d’oliva verge extra
  • 10 g d’orenga seca
  • 3 fulles de llorer
  • 5 g de sal fina

Ingredients per la massa

  • 1500 g de farina de força W250
  • 500 G de semolina de blat tou
  • 1500 g d’aigua
  • 18 g de preparat d’espècies
  • 60 g de llevat premsat
  • 600 g de ferment natural
  • 80 g d’extracte de malt al 50%
  • 150 g d’oli d’oliva verge
  • 44 g de sal
  • c/s de millorant (enzims + acerola) optatiu

Oli aromàtic d’orenga

  1. Barregem tots els ingredients en un poti deixem reposar durant 20 dies. Filtrem i guardem dins d’una ampolla tancada, fins al seu ús. Recomano deixar preparada quantitat suficient per a diverses vegades.

Massa

  1. Barrejar-ho tot i pastar: 4.500 g de massa total, aprox.

  2. Amassar a velocitat lenta fins aconseguir formar el gluten. Afinar en velocitat ràpida un o dos minuts o, el que és el mateix, fins aconseguir una massa ben formada i extensible.

  3. 4.300 g de massa total, aprox. Surten unes 3 peces de 1.500 g.

  4. Deixar reposar en bloc un primer repòs de 30′. Ara, dividir al pes de 1.090 g, untar lleugerament les safates de 60 X 40 amb oli d’oliva i expandir la massa perla safata.

  5. Deixar reposar 30′ i acabar d’expandir uniformement la massa per la safata.

  6. Deixar ara reposar en fred durant un mínim de 90 ‘a 180’.

  7. Amanir la part superior amb l’oli d’orenga.

  8. Acabar per sobre amb ceba caramel·litzada, formatge ratllat tipus parmesà o emmental i oliva de Calamata o similar.

  9. Marcar quadradets de la mida desitjada.

  10. Forn de sola fort 260oC, temps de forn recomanat: uns 10′.

  11. Aconseguir un producte de crostó fi,lleuger i cruixent.