Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Berlines

Recepta partocinada per:

Berlines

 

 
  • 2500 g de farina de força W320
  • 1100 g d’aigua
  • 120 g de llet en pols sencera
  • 200 g de sucre llustre
  • 80 g de rovells d’ou
  • 180 g d’ou
  • 200 g de llevat premsat
  • 40 g d’impulsor
  • 40 g d’extracte de malt al 50%
  • 400 g de mantega o margarina crema
  • 32 g de sal
  • c/ millorant (enzims + acerola)

Ingredients per la glaça

  • 250 g d’aigua
  • 6 g de gelatina en pols, diluir ambl’aigua a 40oC aproximadament, fins aaconseguir que la gelatina sigui fosa
  • 50 g de mel
  • 1350 g de sucre lustre
  • c/s de vainilla
  1. Barrejar-ho tot i pastar. Amassar a velocitat lenta fins aconseguir formar el gluten. Afinar a velocitat ràpida un o dos minuts o, el que és el mateix, fins aconseguir una massa ben formada i extensible.

  2. Laminar i estirar la massa fins al gruix desitjat; deixar reposar uns pocs minuts abans de tallar-la.

  3. Tallar peces de 50 g, posar-les sobre silicones a fermentar a 30oC.

  4. També es poden fer rodones (anomenades boles de Berlín), rectangulars o amb forma de canya. Un cop fregides, s’omplen de crema o melmelada i s’empolvoren amb llustre. Només s’ha de tenir en compte que es fregeixen més lentament segons el gruix de la peça.

  5. Escalfar la fregidora entre 17 i 180oC. Fregir 1′ 20» per cada cara. Hem d’obtenir un petit cercle al mig de la berlina, que és típic del producte.

  6. Deixar escórrer un minut i glacejar. Podem acabar-ho amb fruites, xocolata i fruits secs per sobre, per exemple(veure imatges). Aconseguir un producte de crostó fi, lleuger i amb gust de fregit.