Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Bolets de massapà

Un forma innovadora per reflectir el millor de la natura a la tardor, especial pels caçadors de bolets!

Bolets de massapà

 

Amb l’arribada de la tardor, comencen a sortir els primers bolets.

Depenent de l’any, les condicions són més o menys òptimes per la collita d’aquests fongs comestibles i complementaris per qualsevol plat.

Però, en aquesta recepta que us propossem, els únics bolets que farem són de massapà i no els hem d’anar a buscar al bosc ni a cap altre lloc.

Ingredient clau per la recepta

El massapà és un dels dolços més utilitzats per elaborar postres a Espanya. Es tracta d’un dolç elaborat a partir d’ametlles, sucre i ou. Depenent de la recepta les proporcions són unes o altres.

Tradicionalment es coneix com un postres nadalenc però pot consumir-se a totes les èpoques de l’any.

A Catalunya, antigament els panellets(tradicionals per la castanyada) s’elaboraven amb un nucli de massapà. En canvi, a València, la nit de Reis la celebren acompanyada de la casca de reis, un dolç fet amb ametlla triturada, sucre i ous, farcit de moniato o gemma, i enrotllat.

Com veiem la seva elaboració depèn de les tradicions de cada localitat. És per això que, amb aquesta recepta, ens traslladarem a l’antiga tradició de fer els panellets simulant els bolets, un dels productes més sol·licitats durant aquesta estació.

 

 
 • 500 g de farina d’ametlla

Ingredients per a l’almívar

 • 630 g de sucre blanc
 • 240 g de suc de llimona

Ingredients per a barrejar amb l’almívar a 115 ºC

 • 240 g de fondant (sucre fondant)
 • 100 g de xarop de glucosa
 1. Tamisar la farina d’ametlla i fer l’almívar bullint el sucre, l’aigua i el suc de llimona fins arribar als 115ºC.

 2. Afegir el fondant i la glucosa a l’almívar per estovar la textura. Amb una batedora, barrejar l’almívar amb la farina fins que d’ametlla accept i tot.

 3. Barrejar a velocitat mitjana fins que el massapà estigui fred. Deixar reposar i recristal·litzar els sucres 24h al frigorífic.

 4. Ja reposat, es pot acolorir i donar sabor amb olis essencials. I fer la forma de bolet. Es poden fer amb la pota llarga i altres amb la pota curta.

 5. Per decorar, banyar la punta dels peus amb xocolata negra i amb granets de xocolata per simular el terra.

 6. Pintar els barrets amb un pinzell i sucre invertit de melassa de canya. D’aquesta manera aconseguim un aspecte autèntic.