Brioix, crema anglesa, crema mascarpone, fruits àcids… aquesta especialitat ho té tot per conquerir els nostres clients.
Recepta patrocinada per:
Brioix de primavera
Aquesta especialitat que portem avui combina l’esponjositat del millor brioix amb la cremositat d’una crema anglesa barrejada amb crema mascarpone i la frescor dels fruits vermells.
Per fer el brioix, en primer lloc, pastarem tots els ingredients menys la mantega. Una vegada format el gluten, és quan incorporarem la mantega, i ho farem enuns quants cops.
A continuació, farem pesades de 40 g iles laminarem. Després, les pintarem amb ou i les posarem a fermentar fins que doblin el volum.
En aquest punt, hi posarem al damunt uns tacs de mantega i una mica de sucre. I en aquest moment, ja estarem llestos per enfornar els brioixos.
Crema doble
Quant a la crema, farem una barreja entre dues delicioses cremes: una tradicional crema anglesa i una saborosa crema de mas carpone.
Per fer la crema anglesa, encalentirem la nata, barrejarem els rovells amb el sucre i courem la barreja a 82 oC.
Quant a la crema mascarpone, simple-ment barrejarem aquest formatge italià amb massa de gelatina i aigua.
Quan estiguin fetes, muntarem 240 g decrema mascarpone amb 355 g de crema anglesa i repartirem la mescla sobre els brioixos en petits punts. Finalment, els decorarem amb fruites àcides, com ara maduixeso gerds
Ingredients Crema Anglesa
- 230 g de nata 35% UHT
- 1 beina de vainilla
- 45 g rovells d’ou
- 60 g de sucre
- 6 g gelatina
Ingredients crema mascarpone
- Masa de gelatina
- 20 g d’aigua
- 4 g de gelatina
Ingredients Brioix
- 500 g farina 150w
- 500 g farina 350w
- 150 g sucre
- 400 g ous
- 25 g llevat
- 200 g massa mare
- 25 g sal
- 225 g llet
- 350 g mantega
-
Amassar tots els ingredients menys la mantega, que afegim una vegada format el gluten. Fer pesades de 40 g i laminar.
-
Pintar amb ou i posar a fermentar fins que dobli el volum.Posar tacs de mantega i una mica de sucre i enfornar.
-
Montar 240g de crema mascarpone amb 355g de crema anglesa i repartir-la en petits punts.
-
Decorar amb fruites àcides, com ara maduixes o gerds.