Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Brioix de primavera

Brioix, crema anglesa, crema mascarpone, fruits àcids… aquesta especialitat ho té tot per conquerir els nostres clients.

Brioix de primavera

 

Aquesta especialitat que portem avui combina l’esponjositat del millor brioix amb la cremositat d’una crema anglesa barrejada amb crema mascarpone i la frescor dels fruits vermells.

Per fer el brioix, en primer lloc, pastarem tots els ingredients menys la mantega. Una vegada format el gluten, és quan incorporarem la mantega, i ho farem en uns quants cops.

A continuació, farem pesades de 40 g i les laminarem. Després, les pintarem amb ou i les posarem a fermentar fins que doblin el volum.

En aquest punt, hi posarem al damunt uns tacs de mantega i una mica de sucre. I en aquest moment, ja estarem llestos per enfornar els brioixos.

Crema doble

Quant a la crema, farem una barreja entre dues delicioses cremes: una tradicional crema anglesa i una saborosa crema de mascarpone.

Per fer la crema anglesa, encalentirem la nata, barrejarem els rovells amb el sucre i courem la barreja a 82ºC.

Quant a la crema mascarpone, simplement barrejarem aquest formatge italià amb massa de gelatina i aigua.

Quan estiguin fetes, muntarem 240 g de crema mascarpone amb 355 g de crema anglesa i repartirem la mescla sobre els brioixos en petits punts. Finalment, els decorarem amb fruites àcides, com ara maduixes o gerds.

 

 

Ingredients crema anglesa

  • 230 g de nata (35% UHT)
  • 1 beina de vainilla
  • 45 g de rovells d’ou
  • 60 g de sucre
  • 6 g de gelatina

Ingredients crema mascarpone

  • Massa de gelatina
  • 20 g d’aigua
  • 4 g de gelatina

Ingredients brioix

  • 500 g de farina (150W)
  • 500 g de farina (350W)
  • 150 g de sucre
  • 400 g d’ous
  • 25 g de llevat
  • 200 g de massa mare
  • 25 g de sal
  • 225 g de llet
  • 350 g de mantega
  1. Amassar tots els ingredients menys la mantega, que afegim una vegada format el gluten. Fer pesades de 40 g i laminar.

  2. Pintar amb ou i posar a fermentar fins que dobli el volum.

  3. Posar tacs de mantega i una mica de sucre i enfornar.

  4. Montar 240 g de crema mascarpone amb 355 g de crema anglesa i repartir-la en petits punts.

  5. Decorar amb fruites àcides, com ara maduixes o gerds.

 
Breakfast, Dessert