La Baking School ha impartit recentment noves edicions del Curs d’Iniciació a la Brioixeria Artesana d’Excel·lència i el Curs Intensiu d’Especialització en Brioixeria Artesana.

L’Escola de Flequers Andreu Llargués del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona té programades dues formacions clau per a la professionalització del sector: el Curs d’Iniciació a la Brioixeria Artesana d’Excel·lència i el Curs Intensiu d’Especialització en Brioixeria Artesana.
Iniciació
El Curs d’Iniciació a la Brioixeria Artesana d’Excel·lència consisteix en una formació de 60 hores, orientat a professionals de la fleca interessats a iniciar-se en l’elaboració de brioixeria artesana d’alta qualitat. Amb direcció tècnica a càrrec de Yohan Ferrant, director de la Baking School Barcelona Sabadell, la formació, 100% pràctica, el curs l’imparteix Matt Valette, un jove flequer format a França i amb experiència en fleques de renom a Espanya.
Els continguts del curs inclouen l’elaboració de masses mare per a brioixeria, tècniques de fermentació, plegat de pasta de full i disseny de peces creatives. Els alumnes treballen productes com croissants, napolitanes de xocolata, brioixos tradicionals i versions creatives amb xocolata o fruita.
Durant el curs, els participants aprenen diverses elaboracions a partir de masses fermentades amb l’objectiu d’obtenir una gamma àmplia de brioixeria amb un toc d’excel·lència. Entre les peces treballades hi ha ha clàssics com el croissant, la napolitana de xocolata, el pain aux raisins i també versions creatives com el croissant bicolor i la napolitana de xocolata bicolor. També s’aprenen a elaborar brioixos de tipus fullat, tant en la seva versió tradicional com de xocolata, així com brioixos clàssics amb xocolata o amb fruita.
Del 17 al 30 de octubre de 2025 s’impartirà una nova edició del Curs d’Iniciació a la Brioixeria Artesana d’Excel·lència, per a més informació contacteu amb formacio@gremipa.com.
Perfeccionament intensiu
Ja de cara al novembre, s’han programat Cursos Intensius d’Especialització en Brioixeria Artesana, del 24 al 28 de novembre, i de Pans Artesans, del 17 al 21 de novembre, ambdós de 30 hores de durada distribuïdes en 5 sessions i impartits pel director de la Baking School, Yohan Ferrant.
Ambdues formacions s’emmarquen en l’estratègia del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona per promoure la formació contínua i l’excel·lència en el sector.
Per a més informació contacteu amb el departament de formació del Gremi trucant al 93 487 18 18 o per correu electrònic a formacio@gremipa.com.