
Ingredients per la massa
-
250 gr de llet
250 gr d’agua
5 gr de sal
10 gr de sucre
220 gr de mantega
275 gr de farina fluixa
500 gr d’ous
Ingredients crema de vainilla
800 gr de llet
200 gr de nata
1 beina de vainilla
200 gr de sucre
80 gr de midó de blat
160 gr de gemmes d’ou
2 gr de sal
Recepte patrocinada per:
Preparar la pasta:
Posar en una font de calor la llet, l’aigua, la sal, el sucre i la mantega, quan arrencada el bulliment, incorporar la farina i coure fins que s’enlairi del recipient.
Posar en màquina amb accessori pala i anar incorporant els ous a poc a poc fins que estiguin incorporats tots.
Procediment per la crema:
Escalfar la llet, la nata i la vainilla i infusionar 15 minuts.
D’altra banda, barrejar les gemmes amb el sucre, la sal i el midó. Colar la llet sobre les gemmes i posar la mescla al foc. Bullir fins que el midó estigui bullit i retirar del foc.
Abocar en un recipient net i tapar.
Procediment:
- Posar la massa de bunyol en una pispa pastissera.
-
Fregir les boles de massa en oli a 180ºC.
-
Una vegada fregits, escórrer en paper absorbent.
-
Enfarinar els bunyols amb sucre.
-
Posar la crema en una pispa pastissera i emplenar els bunyols.