Bunyols per tothom

Hem revisitat aquest clàssic de la Quaresma per fer una variació apta per als intolerants a la lactosa.

Crema pastissera:

És recomanable fer la crema pastissera amb temps que reposi i es refredi.

Posar en un cassó els 250 g de llet vegetal amb la pell de taronja i llimona, la branca de canyella i el sucre i escalfar fins que arrenqui el bulliment. A continuació, apagar el foc, tapar el cassó i deixar que infusioni fins que s’hagi refredat del tot.

Després, colar la barreja per a treure les pells de cítrics i la branca de canyella. Posar en el cassó 200 g de llet infusionada i reservar 50 g per a dissoldre el midó de blat de moro i els rovells en un bol.

Tornar a posar en el cassó els 200 g de llet infusionada i quan arrenqui el bulliment afegir la barreja de llet, ou i midó i remoure enèrgicament i sense aturar amb unes varetes. Quan comenci a espessir i tingui un to semi transparent, retirar del foc, posar en un bol i tapar.

Per elaborar la massa dels bunyols, seguiu les instruccions que teniu a la pàgina següent. Els bunyols es poden emplenar amb crema pastissera sense lactosa o normal, crema de cacau tipus Nutella o compota de poma.

Si voleu fer-los amb lactosa, només heu de canviar la llet vegetal per llet normal.

Recepta patrocinada per:

Bunyols de vent cremosos sense lactosa

 

Els bunyols de Quaresma són un dels grans clàssics d’aquesta època de l’any, i no poden faltar a taula. En aquesta recepta, us proposem una recepta apta per a intolerants a la lactosa, per tal que tothom pugui gaudir d’aquesta delícia.

 

 

Massa de bunyols

  • 240 g farina de blat
  • 5 g sal
  • 300 g aigua o llet
  • 120 g mantega
  • 8-9 ous L
  • 340 g crema pastissera
  • c/s sucre i canyella

Crema pastissera (sense lactosa o normal)

  • 250 g llet vegetal (o normal)
  • 1/2 pell de llimona
  • 1/2 pell de taronja
  • 1 branca canyella
  • 60 g sucre
  • 2 rovells d’ou
  • 20 g midó de blat de moro
  1. Disoldre la mantega en aigua amb sal, afegir la farina i remoure. Batre amb pala a velocitat baixa.

  2. Incorporar els ous un a un, afegir la crema pastissera i batre. Tapar amb paper film a pell i refredar.

  3. Fregir els bunyols amb oli vegetal a 170°C–180°C. Deixar-los escórrer i ruixar amb anís (opcional)

  4. Emplenar amb crema, Nutella o compota i arrebossar amb una barreja de sucre i canyella.