Hem revisitat aquest clàssic de la Quaresma per fer una variació apta per als intolerants a la lactosa.
Bunyols de vent cremosos sense lactosa
Els bunyols de Quaresma són un dels grans clàssics d’aquesta època de l’any, i no poden faltar a taula. En aquesta recepta, us proposem una recepta apta per a intolerants a la lactosa, per tal que tothom pugui gaudir d’aquesta delícia.
Massa de bunyols
- 240 g farina de blat
- 5 g sal
- 300 g aigua o llet
- 120 g mantega
- 8-9 ous L
- 340 g crema pastissera
- c/s sucre i canyella
Crema pastissera (sense lactosa o normal)
- 250 g llet vegetal (o normal)
- 1/2 pell de llimona
- 1/2 pell de taronja
- 1 branca canyella
- 60 g sucre
- 2 rovells d’ou
- 20 g midó de blat de moro
-
Disoldre la mantega en aigua amb sal, afegir la farina i remoure. Batre amb pala a velocitat baixa.
-
Incorporar els ous un a un, afegir la crema pastissera i batre. Tapar amb paper film a pell i refredar.
-
Fregir els bunyols amb oli vegetal a 170°C–180°C. Deixar-los escórrer i ruixar amb anís (opcional)
-
Emplenar amb crema, Nutella o compota i arrebossar amb una barreja de sucre i canyella.
Recepta patrocinada per: