Coca de Sant Joan amb purés de fuites tropicals
Una proposta innovadora per als qui busquen oferir tradicions sense renunciar a la creativitat i la diferència
Dins de les coques més dolces, la coca de Sant Joan és, sens dubte, una de les més populars i festives de Catalunya. Tradicionalment, es menja per celebrar la nit de Sant Joan, la del 23 al 24 de juny, coneguda com la revetlla de Sant Joan.
En aquesta proposta que us portem a Newspa, Juan Carlos Roche aposta per una reconstrucció del producte, basat en gelificats de diverses fruites tropicals. Així, el gust i el color de les fruites gelificades vesteixen de gala una de les coques més festives de l’estiu .
Ingredients
- 1000 g de farina 250W
- 150 g de sucre
- 400 g d’ous
- 25 g de llevat
- 200 g de massa mare
- 25 g de sal
- 225 g de llet
- c/S taronja – llimona
- 350 g de mantega
GELIFICAT, POLPES DE FRUITES
Puré de llimona
- 100 g de sucre
- 20 g de sucre
- 3 g de goma gellan
Puré de maracujà
- 100 g de sucre
- 20 g de sucre
- 3 g de goma gellan
Puré de fruita de la passió
- 100 g de sucre
- 20 g de sucre
- 3 g de goma gellan
Puré de gerds
- 100 g de sucre
- 20 g de sucre
- 3 g de gellan
Preparació:
-
Pastar tots els ingredients menys la mantega
-
Un cop format el gluten, incorporem la mantega en diverses vegades
-
Fem pesades de 450g i laminem. Pintar amb ou i posar a fermentar
-
Escalfar les polpes amb sucre i la goma a 105º. Dosificar en semiesferes o diferents formes i refredar.
-
Decorar amb pinyons i sucre i enfornar.