Search
Close this search box.

Coca de Sant Joan farcida de crema de pinya

Portem la recepta de la clàssica coca de brioix, però substituint el sucre refinat per mel i incorporant-hi un farcit de crema de pinya

Recepta patrocinada per

Coca de Sant Joan farcida de crema de pinya

 

Si alguna qualitat hem de destacar de la coca és la seva versatilitat: dolça o salada, tendra o cruixent… Una proposta fornera que, sigui com sigui, no pot faltar a taula, ni per Sant Joan ni tantes altres festivitats o celebracions.

Exòtica pinya

Aquesta recepta que proposem avui és la clàssica coca de brioix, amb la particularitat que substitueix el sucre refinat per mel i incorpora un farcit de crema de pinya.La pinya, recordem, és una fruita originària de Sud-Amèrica (Brasil, Paraguai).

Com a propietats nutricionals, és especialment reconeguda per les seves qualitats depuradores de l’organisme. A més, ‘crema greixos’, gràcies a la fibra i el potassi que conté. Així mateix, té propietats antiinflamatòries i és molt recomanada com a diürètic.

 

 

Crema de pinya

  • 800 g de llet sencera
  • 400 g de nata
  • 180 g de sucre
  • 650 g de pinya triturada
  • Portar a ebullició i afegir:
  • 200 g de llet
  • 320 g de rovells
  • 170 g de midó

Ingredients massa

  • 1000 g de farina de gran força 360W (100%)
  • 240 G de llevat premsat (24%)
  • 660 g de llet sencera (66%)
  • Amassar i, quan dobli el volum, afegir:
  • 3000 g de farina de gran força 360W (100%)
  • 500 g de mel(16%)
  • 600 g de mantega (20%)
  • 80 G de sal (2,6%)
  • 800 g d’ou (26%)
  • 160 g de llevat premsat (5%)
  • 35 g de millorant (1,1%)
  • 120 g d’anís líquid (4%)
  • 400 g de llet sencera (13%)
  1. Amassar la farina, el llevat premsat i la llet.

  2. Quan dobli el volum, afegir-hi la resta d’ingredients.

  3. Torna a massar (temperatura de la massa26oC). Repòs en bloc durant 20 minuts. Pes de 300 g, bolejar i deixar reposar durant 10 minuts.

  4. Formar coques quadrades. Cada coca són dues porcions (base i tapa). Omplir la base amb la crema i tapar-ho. Pintar amb llet i ou.

  5. Fermentar. Decorar amb uns pinyons i uns daus de mantega.

  6. Coure a 210º uns 16 minuts aproximadament.