Portem la recepta de la clàssica coca de brioix, però substituint el sucre refinat per mel i incorporant-hi un farcit de crema de pinya
Recepta patrocinada per

Coca de Sant Joan farcida de crema de pinya

Si alguna qualitat hem de destacar de la coca és la seva versatilitat: dolça o salada, tendra o cruixent… Una proposta fornera que, sigui com sigui, no pot faltar a taula, ni per Sant Joan ni tantes altres festivitats o celebracions.
Exòtica pinya
Aquesta recepta que proposem avui és la clàssica coca de brioix, amb la particularitat que substitueix el sucre refinat per mel i incorpora un farcit de crema de pinya.La pinya, recordem, és una fruita originària de Sud-Amèrica (Brasil, Paraguai).
Com a propietats nutricionals, és especialment reconeguda per les seves qualitats depuradores de l’organisme. A més, ‘crema greixos’, gràcies a la fibra i el potassi que conté. Així mateix, té propietats antiinflamatòries i és molt recomanada com a diürètic.
Crema de pinya
- 800 g de llet sencera
- 400 g de nata
- 180 g de sucre
- 650 g de pinya triturada
- Portar a ebullició i afegir:
- 200 g de llet
- 320 g de rovells
- 170 g de midó
Ingredients massa
- 1000 g de farina de gran força 360W (100%)
- 240 G de llevat premsat (24%)
- 660 g de llet sencera (66%)
- Amassar i, quan dobli el volum, afegir:
- 3000 g de farina de gran força 360W (100%)
- 500 g de mel(16%)
- 600 g de mantega (20%)
- 80 G de sal (2,6%)
- 800 g d’ou (26%)
- 160 g de llevat premsat (5%)
- 35 g de millorant (1,1%)
- 120 g d’anís líquid (4%)
- 400 g de llet sencera (13%)
-
Amassar la farina, el llevat premsat i la llet.
-
Quan dobli el volum, afegir-hi la resta d’ingredients.
-
Torna a massar (temperatura de la massa26oC). Repòs en bloc durant 20 minuts. Pes de 300 g, bolejar i deixar reposar durant 10 minuts.
-
Formar coques quadrades. Cada coca són dues porcions (base i tapa). Omplir la base amb la crema i tapar-ho. Pintar amb llet i ou.
-
Fermentar. Decorar amb uns pinyons i uns daus de mantega.
-
Coure a 210º uns 16 minuts aproximadament.