Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Coca de Sant Joan farcida de crema de pinya

Portem la recepta de la clàssica coca de brioix, però substituint el sucre refinat per mel i incorporant-hi un farcit de crema de pinya

Recepta patrocinada per

Coca de Sant Joan farcida de crema de pinya

 

Si alguna qualitat hem de destacar de la coca és la seva versatilitat: dolça o salada, tendra o cruixent… Una proposta fornera que, sigui com sigui, no pot faltar a taula, ni per Sant Joan ni tantes altres festivitats o celebracions.

Exòtica pinya

Aquesta recepta que proposem avui és la clàssica coca de brioix, amb la particularitat que substitueix el sucre refinat per mel i incorpora un farcit de crema de pinya.La pinya, recordem, és una fruita originària de Sud-Amèrica (Brasil, Paraguai).

Com a propietats nutricionals, és especialment reconeguda per les seves qualitats depuradores de l’organisme. A més, ‘crema greixos’, gràcies a la fibra i el potassi que conté. Així mateix, té propietats antiinflamatòries i és molt recomanada com a diürètic.

 

 

Crema de pinya

  • 800 g de llet sencera
  • 400 g de nata
  • 180 g de sucre
  • 650 g de pinya triturada
  • Portar a ebullició i afegir:
  • 200 g de llet
  • 320 g de rovells
  • 170 g de midó

Ingredients massa

  • 1000 g de farina de gran força 360W (100%)
  • 240 G de llevat premsat (24%)
  • 660 g de llet sencera (66%)
  • Amassar i, quan dobli el volum, afegir:
  • 3000 g de farina de gran força 360W (100%)
  • 500 g de mel(16%)
  • 600 g de mantega (20%)
  • 80 G de sal (2,6%)
  • 800 g d’ou (26%)
  • 160 g de llevat premsat (5%)
  • 35 g de millorant (1,1%)
  • 120 g d’anís líquid (4%)
  • 400 g de llet sencera (13%)
  1. Amassar la farina, el llevat premsat i la llet.

  2. Quan dobli el volum, afegir-hi la resta d’ingredients.

  3. Torna a massar (temperatura de la massa26oC). Repòs en bloc durant 20 minuts. Pes de 300 g, bolejar i deixar reposar durant 10 minuts.

  4. Formar coques quadrades. Cada coca són dues porcions (base i tapa). Omplir la base amb la crema i tapar-ho. Pintar amb llet i ou.

  5. Fermentar. Decorar amb uns pinyons i uns daus de mantega.

  6. Coure a 210º uns 16 minuts aproximadament.