Search
Close this search box.

Coques de forner banyades amb xocolata

 

Les tradicionals coques de forner, vestides de gal·la amb cobertura de xocolata i decoracions vàries. 

 
  • 1.500 g farina de mitja força

  • 30 g sal

  • 400 g aigua (aprox.)

  • 120 g oli d’oliva verge extra

  • 30 g llevat premsat fresc

 

 

Recepta patrocinada per: 

 

  1. Amassar farina, sal, aigua i oli. Afegir-hi el llevat diluït en aigua freda. Fer pesades de de 450 g, funyir i reposar en bloc 10’. Formar barres d’uns 50 cm de llarg i deixar-les.

  2. Estirar, empolvorar amb farina i fermentar fins triplicar el volum. Abans d’enfornar, clavar-hi els dits formant una superfície irregular i empolvorar amb sucre gra.

  3. Coure al forn durant 12 minuts a 230ºC i 10 minuts amb la porta entreoberta a la mateixa temperatura.

  4. En sortir, pulveritzar pel damunt abundant licor d’anís. Un cop fredes, banyar les coques amb cobertura de xocolata.

  5. Aplicar una capa d’aire comprimit per tal que la capa de xocolata sigui el  més fi possible.

  6. Abans que la xocolata s’endureixi, decorar amb fruits secs, boletes cruixents de cereals recobertes de xocolata, flors i/o galetes.