Aquesta elaboració combina el gust de mar del salmó amb ingredients tan de la terra com ara el formatge
Recepta patrocinada per:

Coca de mar i terra

Les coques salades són tot un clàssic en la nostra gastronomia informal que els catalans gaudim al llarg de tot l’any.Amb aquesta recepta, us proposem una varietat amb el salmó com a protagonista, sobre una saborosa crema salada amb un deliciós gust de formatge, que podem batre a mà o a màquina.Per decorar i complementar aquests sabors, utilitzarem ingredients de la terra, com ara el tomàquet cherry, l’ou dur, l’enciam, els brots i el romaní, i de la mar, el caviar.
Bon profit!
Ingredients de la coca
- 1000 g de farina w350
- 20 g de sal
- 80 g de sucre
- 160 g de mantega
- 200 g d’ous
- 10 g de millorant
- 40 g de llevat
- 300 g d’aigua
- c/s anet
Crema salada
- 800 g de nata
- 120 g de mantega
- 80 g midó
- 300 g de formatge quart
- c/s sal
-
Amassar tots els ingredients excepte la mantega. Una vegada format el gluten, afegir la mantega. Deixar fermentar la massa durant 15 minuts.
-
Dividir la massa en peces de 300 g i deixar reposar 10 minuts.
-
Estirar en forma ovalada amb corró, pintar amb ou i fermentar.
-
Enfornar a 220 ºC.
-
Afegir la crema i els ingredients frescos