Les clàssiques coques de Sant Joan, glacejades per tal de donar un punt diferent a la nit més curta de l’any
Per Sant Joan no pot faltar a la taula la tradicional coca. Per aquesta revetlla, Jordi Farrés us proposa una petita variació per afegir una mica més d’emoció a la nit més curta de l’any. La proposta consisteix en glacejar la coca, a la manera dels ‘donuts’, donant-li un contradictori aspecte ‘nevat’ a la coca per excel·lència de l’estiu.
Us garanteixo que amb aquesta petita variació sorprendreu els vostres clients. Bona revetlla!
- 330 g farina de força 48 g sucre blanc
- 50 g ous sencers
- 6 g sal
- 120 g llet
- 30 g llevat fresc
- 48 g mantega
- 1 pell de llimona ratllada
- 1 pell de taronja ratllada
- C/S aigua de flor de taronger (‘azahar’)
- C/S vainilla natural en pasta
Recepta patrocinada per:

- Pastar tots els ingredients, afegint més tard la mantega freda i tallada a daus i el llevat. Reposar en fred en bloc 10’.
- Dividir en pesades de 400 g i formar boles ven funyides. Reposar tapades 10’. Estirar i fermentar a 30ºC 2,5h.
- Fregir en oli de gira-sol a 175oC per les dues cares fins daurar. Col·locar al damunt fruita confitada tallada.
-
Napar amb una glaça morta i deixar eixugar fins que l’aigua s’evapori i formi una crosta fina de sucre.