Search
Close this search box.

Croissants de tomàquet

Recepta patrocinada per:

Croissants de tomàquet

 

 
  • 1500 g de farina de força 350W
  • 800 g d’aigua
  • 400 g de concentrat de tomàquet
  • 8 g d’onegra
  • 120 g de llevat premsat
  • 30 g d’extracte de malt
  • 60 g de sucre gra
  • 70 g de rovell d’ou
  • 300 g de massa mare
  • 30 g de sal
  • c/s millorant atzerola
  • 1000 g de mantega en placa per als plecs
  1. Pastar tot a velocitat lenta fins a aconseguir una massa amb gluten poc format.

  2. Fer una placa amb la massa de 60 x 40 cm. Tapar amb un plàstic i posar al congelador.

  3. Deixar la massa entre 75 ́i 90 ́ al congelador, o fins que aconsegueixi entre els +2a 4 °C positius

  4. Donar tres plecs senzills. Posar el pastat tapat en una safata al congelador, durant un mínim de 12 h.

  5. Descongelar, laminar en 3 mm de grossor, triangles de 75 x 105. Pes aproximat, de 25 g.

  6. Formar a mà i posar sobre safates. Fermentar fins a doblar el seu volum. Pintar amb ou.

  7. Fornejar amb vapor durant uns 10 ́ a 12 ́en forn d’aire.

  8. Optatiu: Acabar amb un farcit de format-ge magre, tomàquet i trossos de pernil dolçtrossejats.