Recepta patrocinada per:

Croissants de tomàquet

- 1500 g de farina de força 350W
- 800 g d’aigua
- 400 g de concentrat de tomàquet
- 8 g d’onegra
- 120 g de llevat premsat
- 30 g d’extracte de malt
- 60 g de sucre gra
- 70 g de rovell d’ou
- 300 g de massa mare
- 30 g de sal
- c/s millorant atzerola
- 1000 g de mantega en placa per als plecs
-
Pastar tot a velocitat lenta fins a aconseguir una massa amb gluten poc format.
-
Fer una placa amb la massa de 60 x 40 cm. Tapar amb un plàstic i posar al congelador.
-
Deixar la massa entre 75 ́i 90 ́ al congelador, o fins que aconsegueixi entre els +2a 4 °C positius
-
Donar tres plecs senzills. Posar el pastat tapat en una safata al congelador, durant un mínim de 12 h.
-
Descongelar, laminar en 3 mm de grossor, triangles de 75 x 105. Pes aproximat, de 25 g.
-
Formar a mà i posar sobre safates. Fermentar fins a doblar el seu volum. Pintar amb ou.
-
Fornejar amb vapor durant uns 10 ́ a 12 ́en forn d’aire.
-
Optatiu: Acabar amb un farcit de format-ge magre, tomàquet i trossos de pernil dolçtrossejats.