Search
Close this search box.

David Rovira, accèssit al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2022

En el marc de la Nit de l’Artesania Alimentaria 2022, el passat 29 de novembre, es va fer entrega dels premiats a Millor Jove Artesà Alimentari Innovador en un acte presidit per la consellera, Teresa Jordà, a l’Auditori de l’ONCE, de Barcelona.

El Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador es concedeix a joves artesans menors de 40 anys, que aportin innovació en l’artesania alimentària ja sigui amb la creació de noves especialitats, ús innovador dels ingredient i/o formats, i que a més millorin la qualitat dels productes i el prestigi del sector. En l’edició d’enguany, s’ha premiat a Àlex Lera, com a Millor Jove Artesà Alimentari Innovador. També es va lliurar el premi a Gisela Bellart, guanyadora de premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador corresponent al 2021.

 

 

En aquesta categoria, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha estat representat per l’agremiat David Rovira de Forn Artipà, que va rebre un accèssit durant aquesta edició. És un flequer especialitzat en productes ecològics que utilitza varietats antigues de blat i pseudocereals sense gluten. Tot el pa és 100% de la farina corresponent com espelta, kamut, fajol i treballa el pa amb massa mare natural i aigua de mar.

“Fa 19 anys que faig de forner. Aconseguir fer créixer el negoci des de zero i veure com ha evolucionat, evoluciona i evolucionarà i com els clients confien amb el teu producte és una enorme satisfacció. També la creació de productes diferenciats de la competència m’ha fet arribar on sóc ara i també es una enorme satisfacció”, assegura Rovira. 

L’any 2013 va començar a casa fent proves de productes diferenciats. En veure que al seu entorn hi havia interès per aquest producte, es va llençar a obrir un forn-botiga al centre de Vic l’any 2014. L’any 2020 van treure una línia de pa i galetes sense gluten certificada. El 2021 van fer la certificació ecològica del CCPAE per tots els seus productes, ja que sempre han utilitzat matèria primera ecològica i de la màxima qualitat. “A dia d’avui ja tenim més de 150 botigues on servim les nostres galetes a nivell nacional. Actualment, som 13 treballadors i continuem invertint amb maquinaria i equips sostenibles per continuar creixent i avançant”, explica. 

La consellera, acompanyada pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha destacat la importància d’aquests guardons, amb els quals any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania: “Amb aquests guardons, any rere any es fa evident la vitalitat de l’artesania alimentària catalana. La cultura i el grau de desenvolupament d’un país estan lligats a la creativitat, la imaginació i la capacitat de treballar bé, i d’adaptar-se a les noves demandes necessitats”.

Tanmateix ha valorat la tasca de les federacions i gremis, així com la dels guardonats en l’edició i ha avançat que treballen en un pla estratègic de l’alimentació de país que va enfocat a preservar el relleu generacional, l’escola i l’artesania, importantíssim pel sector.

“Tots els oficis estan arrelats a la cultura alimentària i apleguen una tradició molt important i que hem d’explicar molt més. L’objectiu de l’artesania alimentària és reconèixer i fomentar els valors econòmics, culturals i socials que aquestes activitats signifiquen al país per contribuir a la preservació de les petites empreses. Els joves jugueu un paper clau, hem d’afavorir aquest relleu generacional i preservar l’activitat a través de la innovació i la diversificació de productes”, conclou.

 

 

 

Noticies relacionades

Amb el suport de: