Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El cor més tendre

Recepta patrocinada per :

Pa de Sant Valentí

 

Molta gent pensa que Sant Valentí és una festa sense cap arrel popular, inventada per les grans superfícies per impulsar el consumisme i augmentar les vendes.

Sigui com sigui, el cert és que, sense ser una data assenyalada tradicional mental calendari festiu català, s’ha convertit en una diada celebrada massivament pels catalans, que aprofiten l’ocasió per demostrar la seva parella el seu amor i compromís amb la relació.

En una diada tan dolça com aquesta, és molt adient acudir a la brioixeria per fer festa i compartir quelcom saborós amb la persona que estimem. Per això, us porto una recepta de pa de Sant Valentí que farà les delícies de la vostra parella, tant pel seu gust i textura com per la seva cridanera presentació, amb forma de cor i amb un trenat que representa dues vides entrellaçades i l’inevitable color vermell, que tradicionalmet representa l’amor romàntic.

Elaboració

Tècnicament, es tracta d’un brioix elaborat de manera artesanal i amb plena atenció en els detalls per obtenir un producte d’excel·lència, com sempre fem els flequers.

En primer lloc, pastem tots els ingredients, excepte la mantega i el llevat. Un cop es formi la malla glutínica a la pastadora, procedim a incorporar la mantega, tallada a daus i freda. Finalment afegim el llevat, el qual incorporem amb la darrera tanda de mantega.

Després, dividim la massa en dues parts i pintem una de les dues. Un copla massa estigui fora de la màquina, la deixem reposar en bloc durant 1 hora en fred, per a posteriorment dividir en les peces desitjades.

A continuació, formem boles i estirem la massa fins que quedi fina, deixem re-posar tapat i tallem 4 tires, deixant la part superior arrodonida sense tallar.

Un cop fet això, trenem les dues parts, intercalant les tires d’un costat i d’un altre. Després, retallem els costats de cor amb un ganivet i donem la volta sobre la llauna.

En acabar, pintem les peces amb oui les deixem fermentar. Una vegada els cors hagin fermentat, coem a 190 oC durant 14 minuts, aproximadament.

 

 
 • 2000 g farina de força 400 W
 • 250 g sucre
 • 40 g sal
 • 1000 g ou
 • 1000 g mantega
 • 2 unitats de pell de taronja
 • 2 unitats de pell de llimona
 • 1 beinia de vainilla
 • c/s colorant en pols hidrosoluble vermell
 1. Pastar, incorporant la mantega a daus i freda quan es formi la malla glutínica. Afegir el llevat amb la darrera tanda de mantega, dividir la massa en 2 parts i pintar-ne una.

 2. Deixar reposar en bloc 1 hora en fred, dividir, formar boles i estirar fi, deixar reposar tapat. Tallar 4 tires deixant la part superior arrodonida sense tallar.

 3. Trenar les dues parts intercalant les tires d’un costat i d’un altre. Retallar els costats de cor i donar la volta.

 4. Pintar les peces amb oui fermentar. Un cop els cors hagin fermentat coure a 190 oC durant 14minuts, aprox.