La Diputació de Barcelona, la gerència de serveis de comerç i l’Ajuntament de Sabadell han visitat aquest 15 de setembre l’Escola de Flequers Andreu Llargués, ubicada dins del Centre de formació de Can Molins a Sabadell.
L’objectiu d’aquesta visita ha estat conèixer les instal·lacions de l’escola i la seva tasca per formar als futurs professionals i actualitzar els coneixements dels qui ja treballen al sector flequer.
En aquesta visita institucional, el president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués; el secretari general, Carles Cotonat i Montserrat Ruiz, responsable de formació, han acompanyat a Òscar Sierra i Soledad Bravo, diputat delegat de Comerç i Gerent de Serveis de Comerç, respectivament. Per part de l’Ajuntament de Sabadell, també ha participat Josep M. Matencio, gerent de promoció econòmica.
Durant la visita, han conegut el funcionament de l’escola, les instal·lacions i l’oferta formativa. En aquell moment s’estaven duent a terme els cursos de formació professional del SOC, Programes de formació i inserció i especialitzacions de pans de massa mare natural, la qual cosa els ha permès gaudir de l’ofici forner en primera persona i conèixer al Yohan Ferrant i Mari Cruz Baron, director i subdirectora – i formadors- de l’escola.
La formació professional, essencial
“La formació especialitzada i professional és el camí més directe cap a un ofici i amb una capacitat d’atracció i de poder connectar directament la formació i el mercat laboral”.
Òscar Sierra, diputat delegat de Comerç
El delegat de Comerç, Òscar Sierra ha elogiat les instal·lacions de l’escola i la tasca de formació que estan duent a terme, adaptant-se a la pandèmia de la COVID-19. “M’agrada molt veure l’activitat que hi ha. Després d’un any de pandèmia, veure que la Formació professional genera llocs de treball i els alumnes del centre treballen colze a colze per fer aquestes creacions, és espectacular”.
Per la seva banda, Soledad Bravo ha quedat impressionada per les instal·lacions i els equipaments de l’escola. “M’ha cridat molt l’atenció de la quantitat d’alumnes que opten a aquesta formació, inclús alumnes d’arreu del territori espanyol. Hi ha una gran dedicació i amb una gran professionalitat” ha destacat.
“És fonamental que hi hagi formació. Hauria de ser una qüestió normativa; si no tens una certificació que avali la teva professionalització no s’hauria de poder desenvolupar en el sector. Actualment, els comerços de proximitat que estan atemptats per les grans plataformes, e-commerce i franquícies, però una cosa que tenen que és fonamental és la singularitat, la que dona la professionalitat i la que ens pot aportar un coneixement i experiència diferent a la que poden tenir altres establiments.”