El Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana ha acollit l’acte de graduació dels 17 joves estudiants que han rebut la formació teòric-pràctica que els permetrà obrir-se camí en el món laboral.

El Gremi de Forners i Pastissers de València i l’ONG Cesal han reafirmat el seu compromís amb la formació i la inserció laboral de joves, molts d’ells migrants o pertanyents a col·lectius vulnerables, a través de la primera edició del Curs de Fleca i Pastisseria Artesanal. Aquesta iniciativa ha permès que 17 joves estudiants adquireixin coneixements teòric-pràctics en el ofici de la forneria i pastisseria, obrint-los noves oportunitats en el mercat laboral.
El Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana ha acollit l’acte de graduació d’aquests estudiants, que durant dos mesos han rebut formació tant en les instal·lacions de l’ONG Cesal com en 20 forns agremiats que han participat activament en el projecte. Gràcies a aquesta formació, un terç dels graduats ha aconseguit continuar treballant en les forns on van realitzar les seves pràctiques, mentre que altres han decidit continuar la seva formació en l’ofici per perfeccionar les seves habilitats i coneixements.
A l’esdeveniment han assistit representants de les dues institucions, empreses col·laboradores i l’equip docent. Durant la cerimònia, els joves han rebut els seus diplomes i han compartit les seves experiències en aquest procés d’aprenentatge. En representació de la promoció, una de les alumnes ha volgut agrair el “suport, ensenyament i confiança, per estar-hi en cada pas. Seguiu brindant oportunitats a qui més les necessita, perquè la vostra feina transforma vides”.
Laura de Juan, secretària general del Gremi de Forners i Pastissers de València, ha destacat la importància de fomentar l’interès dels joves en aquesta professió i ha subratllat el compromís del Gremi amb la formació de nous talents. “Aquesta fita ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Gremi de Forners i Pastissers de València i l’ONG Cesal. Junts, hem demostrat que la formació no només és un mitjà per adquirir habilitats tècniques, sinó també una eina poderosa per a la inclusió social i el desenvolupament personal“, ha indicat. “Cada un de vosaltres porta amb si el llegat d’un ofici que és molt més que treball; és història, passió i innovació. Durant la vostra formació heu après a transformar matèries primeres en alguna cosa extraordinària, productes de qualitat i avui celebrem la vostra capacitat per transformar també les vostres vides i el vostre futur“, ha destacat Laura de Juan.
Per la seva banda, el delegat de Cesal a València, Gil Campos, ha ressaltat la importància de projectes com aquest en la promoció de l’ocupació i la inclusió social. “El nostre objectiu és oferir als joves eines concretes que els permetin accedir al món laboral amb més preparació i confiança. Veure que molts d’ells ja han aconseguit feina o han decidit seguir formant-se és la millor prova de l’impacte positiu d’aquesta operació“, ha remarcat. Aquesta promoció de forneria, impulsada per l’ONG Cesal, ha estat possible gràcies a l’operació “Emplear_me”, finançada pel FSE+ i el Ministeri de Treball i Economia Social, i al projecte “Preparant el teu Futur”, subvencionat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, que aposten per revitalitzar els oficis tradicionals. Amb aquesta iniciativa, l’ONG Cesal i el Gremi de Forners i Pastissers de València reforcen el seu compromís amb la formació i la inserció laboral dels joves, apostant per una ensenyança de qualitat que preservi i renovi la tradició artesanal de la forneria i la pastisseria a la Comunitat Valenciana.