La sisena promoció del màster en Fleca Artesana d’Excel·lència visita l’Atelier m’alice, una prestigiosa escola de flequers de Boussay.

La sisena edició del màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, que té lloc a la Baking School Barcelona Sabadell des de mitjans del passat mes d’octubre, ja ha finalitzat el curs.
Els participants han aprofitat al màxim les 220 hores d’aquesta formació, estructurada en 22 hores mensuals impartides durant una setmana al mes, de dilluns a dijous, amb sessions que combinen la teòrica i la pràctica, amb horaris adaptats per facilitar la conciliació amb l’activitat laboral.
El programa combina demostracions i pràctiques en un entorn d’alta exigència, amb l’objectiu que els alumnes assoleixin un domini profund de les tècniques d’elaboració de pans artesans, brioixeria i productes salats. A més, es busca fomentar la creativitat i proporcionar eines per optimitzar l’oferta en els seus negocis.
Com a novetat, recentment, els alumnes del màster han gaudit d’una enriquidora i interessant visita a Minoteire Suire, la prestigiosa farinera francesa especialitzada en farines biològiques. Durant els dies de formació, els alumnes han pogut veure de primera ma com es treballa al país veï, així com aprendre a treballar aquestes farines, gràcies a l’acompanyament de dels mestres forners locals.
Acord de col·laboració
Això ha estat possible gràcies a l’acord signat recentment entre la Baking School i l’Atelier m’alice, gràcies al qual s’ha establert una enriquidora col·laboració entre ambdós centres. Així, entre altres projectes conjunts, l’escola francesa s’ha compromès a portar al centre català professors de renom per impartir cursos i diverses master class, com ara Fortier Franck, guanyador de Copa de França de Fleca el 2021 i la Copa del Món de Fleca de 2024 i autoritat reconeguda mundialment en el sector, qui va impartir una formació el passat mes d’octubre titulada “Panification au levain/ masses mare”.
Després d’aquesta enriquidora visita, els alumnes del màster tenen una cita el proper setembre per presentar el seu treball de final de màster i celebrar la cloenda d’aquest.