Search
Close this search box.

Els “Espigas” pugen al podi del Mundial del joves forners

La selecció espanyola de fleca guanya la medalla de bronze a São Paulo, on han demostrat que el futur del sector està assegurat.

Nou èxit per a la fleca espanyola: la Selecció Espanyola “Espigas” de CEOPPAN ha tornat a pujar al podi d’una gran competició internacional. La ciutat de São Paulo (Brasil), en el marc de la reconeguda fira FIPAN, ha estat l’escenari del LIII Campionat Internacional de Joves Forners, organitzat per la Unió Internacional de Fleca i Pastisseria (UIBC).

L’equip espanyol, format pel cordovès Antonio Aguilar i la corunyesa María Bazar, sota la direcció del capità José Roldán i el director tècnic Jesús Sánchez, ha assolit un meritori i molt treballat tercer lloc, només per darrere de la Xina, guanyadora del certamen, i França, que ha quedat segona.

Per a Roldán, recentment reconegut com a Forner Mundial de l’Any 2025, “és un orgull poder estar sempre al podi de les grans competicions internacionals. Els nois han fet una feina excel·lent tant en fleca com en brioixeria i en la peça artística. Crec que al jurat li va agradar molt, i no hi ha res més a afegir quan s’ha donat tot. Com sempre, agraeixo a tots els que han fet possible aquest projecte i als nostres patrocinadors. Ara, a seguir treballant per a les properes competicions”.

Aquesta medalla de bronze representa una excel·lent recompensa a l’esforç intens del cos tècnic i dels joves forners durant mesos de preparació, amb fins a quatre concentracions a l’Escola Materia de Madrid, on es van entrenar a fons en les elaboracions i la peça artística final.

Antonio Aguilar, natural de Còrdova, és alumne de l’IES Gran Capitán i va guanyar la medalla d’or a l’“AndalucíaSkills 2023”. Per la seva banda, María Bazar, de Ponteceso (A Coruña), estudia al CIFP Paseo das Pontes i és guanyadora de la XIII edició del Premi “Promeses de l’Alta Cuina”, així com de les “Spainskills 2024”, les olimpíades nacionals de Formació Professional.

Cal recordar que el 2025 està sent un any excel·lent per als Espigas, que sumen aquest èxit al subcampionat aconseguit al gener a Rímini (Itàlia), on la selecció absoluta formada per Santiago Mariel (Alacant) i Joan Serra (València) es va proclamar subcampiona del món al campionat “Bread In The City”. La propera cita serà a l’octubre, amb la Copa d’Europa de Fleca a Nantes (França), on s’espera continuar amb aquesta ratxa d’èxits.

Noticies relacionades

Amb el suport de: