El capità de la Selecció Espanyola de Fleca Artesana, reconegut per la UIBC a São Paulo

El mestre forner cordovès José Roldán Triviño ha estat proclamat “Forner Mundial de l’Any 2025”, un prestigiós guardó atorgat per la Unió Internacional de Fleca i Pastisseria (UIBC), que enguany celebra el seu congrés anual a São Paulo (Brasil) en el marc de la fira FIPAN.
Amb només 36 anys, Roldán s’ha imposat a la fase final davant d’aspirants provinents de França, Alemanya, Islàndia, Taiwan i Brasil. Amb emoció, Roldán ha declarat:
“És un orgull immens per a mi i per a la meva família, pel sacrifici de tots aquests anys. És un reconeixement a una trajectòria molt intensa. Estic molt feliç i continuaré amb humilitat, perquè encara em queda molt per aprendre”.
Fill de forners, Roldán ha crescut entre farines i forns, i ha convertit la seva passió en una carrera d’èxit internacional. A més de desenvolupar la seva tasca professional a Espanya, també imparteix formació a Estats Units, França, Itàlia, Holanda, Colòmbia, Brasil o Mèxic, entre altres països.
Amb una trajectòria plena d’èxits, és el forner espanyol més guardonat en competicions internacionals. Destaquen títols com el de Campió d’Espanya (2015), Campió d’Europa (2007, amb només 18 anys), Campió del Món (Rímini, 2023) i Subcampió del Món (2024). Actualment lidera com a capità la Selecció Espanyola de fleca Artesana “Espigas” de CEOPPAN, juntament amb el director tècnic Jesús Sánchez.
A São Paulo, Roldán dirigeix l’equip format per Antonio Aguilar i María Bazar, que competeixen al Campionat Internacional de Joves Forners organitzat per la UIBC. Tenen l’objectiu de superar el subcampionat assolit per Isabel García i Mónica Rufián el 2024 a Reykjavík (Islàndia), també sota la direcció de Roldán i Sánchez.
Amb aquest nou reconeixement, José Roldán consolida el seu lloc com una figura clau en el panorama internacional de la fleca artesana.