Search
Close this search box.

L’Escola Andreu Llargués forma futurs pastissers amb Certificat de Professionalitat

Al llarg de l’any 2023, l’Escola Andreu Llargués ha programat dos edicions del Curs de Professionalitat de Pastisseria i  Confiteria, adreçat principalment a desocupats que desitgin dominar les tècniques d’elaboració de l’ofici de pastisser i realitzat d’acord amb les directrius del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

 

Les dues edicions del curs, 100% subvencionat pel SOC i de 580 hores de durada, de les quals 500 seran hores d’ impartició del curs i 80 hores seran destinades a fer pràctiques en empreses, tindran aquests horaris:

ED1(matí): 30/01/2023 al 01/06/2023, de dilluns a divendres de 08:30 a 14:30 h.

ED2 (tarda): 27/02/2023 al 30/06/2023, de dilluns a divendres de 15:00 a 21:00 h.

Calendari de practiques a determinar entre la finalització del curs i el 29/12/2023.

El curs té l’objectiu de formar professionals pastissers per a les tasques relatives a l’elaboració de peces de pastisseria i confiteria a partir de l’elecció de matèries primeres i auxiliars, dosificació segons fórmula. Utilitzant la maquinària, útils i eines necessàries per a realitzar l’amasat, format de peces, fermentació, cocció i refredat i el seu posterior envasat i expedició o venda. Aplicant les tècniques adequades i respectant les normatives legals vigents, així com les de seguretat i higiene en el treball i les higiènic-sanitàries i ambientals.

 

 

PROGRAMA. Relació de mòduls formatius i d’unitats formatives

Emmagatzematge i operacions auxiliars en pastisseria i confiteria. (60h).

Elaboracions bàsiques per a pastisseria i confiteria. (120 h).

  • Elaboració de masses i pastes de pastisseria i confiteria. (80h).
  • Elaboracions complementàries en pastisseria i confiteria. (40h).

 

Productes de confiteria i altres especialitats. (120 h).

  • Elaboració de xocolata i derivats, torrons, … (60h).
  • Elaboració de galetes, gelats artesans i especialitats diverses. (60h).

 

Acabat i decoració de productes de pastisseria i confiteria. (90h).

Envasat i presentació de productes de pastisseria i confiteria. (50h).

Seguretat i higiene en un obrador de pastisseria i confiteria (60 hores).

Mòdul de pràctiques professionals no laborals de pastisseria i confiteria (80 hores). Les pràctiques en empreses són obligatòries a no ser que es pugui acreditar 3 mesos d’experiència en el sector.

 

 

Amb el suport de: