L’Escola de Flequers Andreu Llargués inicia el curs escolar amb quasi 20 cursos, master classes i monogràfics al setembre i octubre
El conjunt de cursos, monogràfics i master classes que hi ha programades pels mesos de setembre i octubre a l’Escola de Flequers Andreu Llargués no et poden deixar indiferent. A continuació us deixem el resum d’activitats programades per aquests dos mesos a l’Escola.
Torna el Master
El pròxim 17 d’octubre començarà la quarta edició del Master en Fleca Artesana d’Excel·lència, una formació única en el món del pa i la brioixeria. Dirigit principalment a professionals del sector de la fleca-pastisseria que vulguin aconseguir l’excel·lència en la seva pràctica professional, la formació comptarà amb la intervenció de formadors professionals de reconegut prestigi i mestres flequers de renom com en Yohan Ferrant. Tanmateix, hi ha un nombre limitat de participants per afavorir una formació personalitzada i intensiva, la metodologia combina demostració amb pràctica, tenint com a referència els millors professionals i les actuals tendències del sector.
El Màster té una durada de 220 hores que s’estructuraran en 22 hores mensuals organitzades en una setmana al mes de dilluns a dijous. En total, seran 10 setmanes distribuïdes del 17 d’octubre de 2022 al 14 de juliol de 2023, amb el següent horari: dilluns de 10:00 h a 18:00 h, amb pausa per dinar, i dimarts, dimecres i dijous, de 15:30 h a 20:30 h.
Quatre master classes d’excel·lència
Apunta les dates perquè no poden faltar en el teu calendari! El mes de setembre ha començat amb la impartició de “Fleca al Natural. Farines biològiques, pans 100% de massa mare”. Una formació de 10 hores que ha tingut lloc a l’Escola aquest 12 i 13 de setembre, amb el director d’aquesta, Yohan Ferrant. En aquesta s’ha aprofundit en els preferments i la massa mare de cultiu natural, fent incidència en les seves característiques tècniques, nutricionals i la seva conservació.
D’aquí a finals d’octubre resten 3 master class de categoria:
- “Panettone: noves tendències”
- Duració: 15 hores
- Dies: 10 i 11 d’octubre
- “Brioixeria creativia: Els secrets del preparador de l’equip de Les Espigues”
- Duració: 10 hores
- Dies: 5 i 6 d’octubre
- “Excel·lència del croissant artesà” per entendre les tècniques de base d’elaboració del croissant artesà: pastat, laminat, fermentació, cocció, acabats, farciments i conservació.
- Duració: 10 hores
- Dies: 24 i 25 d’octubre
Monogràfics per a tothom: fleca i pastisseria
- Pizzes flequeres (10h): el 19 i 20 de setembre
- Barista – El món del cafè, del gra a la tassa (20h): de21, 22, 28 i 29 de setembre
- Productes de venda per impuls (10h): el 26 i 27 de setembre
- Panellets clàssics i contemporanis (10h): 3 i 4 d’octubre.
- Pastissos vegans i aptes per intoleràncies (10h): 13 i 14 d’octubre.
- Assortit de cookies (10h): 17 i 18 d’octubre.
- Pastisseria salada i canapès (20h): 19, 20 i 21 d’octubre.
- Pans amb massa mare natural i preferments (10h): 24 i 25 d’octubre.
- Pasta de full per a pastisseria fresca i pastissos de viatge (10h): 26 i 27 d’octubre.
- Torrons de xocolata (10h): 27 i 28 d’octubre.
Al dia amb els cursos d’inciciació i especialització
A banda d’aquestes master class i monogràfics, la formació continua i d’iniciació no s’atura. Per això, el pròxim 19 de setmebre començarà el mòdul de brioxeria del curs d’especialització i el curs de iniciació en fleca artesana, impartit per Àngel Zamora, al que encara us hi podeu apuntar!
En aquest mòdul es tracta el següent:
- Elaboració i comportament de les masses de pasta fullada aixecada: croissant, pain au chocolat, koingaman i una altra brioixeria clàssica i creativa.
- Elaboració i comportament de producte de full: pastissos forneres, pastissos de fruita, flams, galletes de rois , canyes, salats diversificats i
altres grans clàssics de la fleca. - Elaboració i comportament dels pastats de brioixeria aixecada: clàssics de la brioixeria, full i brioixeria creativa.
- Elaboració de cakes i masses batudes: gâteau de voyage, cake, galetes, cake creatiu i tots els grans clàssics.
- Elaboracions i comportament de la massa mare natural, control d’empastaments i cocció del gran clàssic italià Panettone…
- Teoria i ciencia aplicable: Farines, pastat, fermentació, enzims, llevats, masses mare,… Diferents conductes de fermentació, evolució de la micro flora de la massa mare i avaluació sensorial en la fermentació. Sistema de cocció, reacció de Maillard, modificacions del midó en cocció, les pèrdues de pes d’un producte i la seva conservació.
Té una duració de 72 hores del 19 de setembre al 4 d’octubre.
A més a més, el dia 31 d’octubre començara una nova edició del curs d’iniciació a la Fleca Artesana, 100% pràctic i amb els millors professionals de l’escola, que s’allargarà fins l’1 de desembre.
Per últim, però no menys important, destaquem el projecte d’Eines Digitals, amb el qual es pretén facilitar la digitalització de les fleques, desenvolupant eines tipus xarxes i cartelleria digital, que s’adaptin a les necessitats de cada comerç per la millora dels seus negocis. Aquesta formació d’acompanyament, començarà el dia 19 de setembre amb una sessió presencial a la Seu del Gremi, que anirà acompanyada de 3 webinar per tal de que aquesta sigui el més accessible posible.