Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Magdalenes d’arròs amb llet (sense lactosa, sense gluten i sense sucre)

La del gluten és una de les intoleràncies a les quals s’han d’enfrontar els productes flequers, però és possible trobar productes i formulacions per a tothom. Avui 27 de maig, Dia nacional del celíac, te’n proposem una.

Magdalenes d’arròs amb llet (sense lactosa, sense gluten i sense sucre)

 

La malaltia celíaca és una intolerància permanent al gluten del blat, l’ordi, el sègol i, probablement, a la civada, que es presenta en individus genèticament predisposats. La malaltia produeix una reacció inflamatòria en l’intestí prim, cosa que dificulta en l’organisme una adequada absorció de nutrients. Es pot manifestar en qualsevol moment de la vida i el seu tractament consisteix en el seguiment d’una dieta estricta sense gluten.

Intoleràncies

Més enllà de modes (com la de prescindir del gluten en persones sanes, costum rebutjada pels experts en nutrició) les persones amb intoleràncies alimentàries s’enfronten a moltes dificultats a l’hora de consumir aliments fora de casa.

Els que pateixen intoleràncies alimentàries poden semblar massa exigents com a client. No intenten ser molestos sinó que, per a una persona que pateix aquesta malaltia, és de vital importància assegurar-se que el que menjarà està lliure d’allò que li causa intolerància. La seva salut i el seu benestar estan en joc i, si no són rigorosos, poden arriscar-se que cada àpat fora de casa tingui com a conseqüència directa un dia d’indisposició i malestar.

En contrapartida, acostumen a ser clients fidels i agraïts, que molt segurament repetiran experiència i recomanaran l’establiment que ha sabut adaptar-se a les seves necessitats.

 

 
 • 200 g llet d’arròs
 • 200 g ou
 • 400 g maltitol
 • 400 g farina d’arròs
 • 20 g impulsor ((llevat químic))
 • 5 g canyella en pols
 • 400 g d’oli de gira-sol
 • 1/2 pell de llimona
 • 1/2 pell de taronja
 • 1/2 branca de canyella
 1. Posar en una font de calor la lletd’arròs, la pell de taronja, la pell de llimona i la branca decanyella. Quan comenci a bullir, apartar-ho,tapar i reservar fins que es refredi.

 2. Un cop fred, colar-ho i posar-ho alperol del batedor, amb l’ou i el maltitol. Batre amb l’accessoride varetes durant 1’.

 3. Tamisar la farina d’arròs junt ambl’impulsor i la canyella, i afegir-ho a la barreja anterior. Batre4’ a marxa ràpida i afegir-hi l’oli. Batre-ho durant 1’.

 4. Tapar la massa i deixar-la reposar 2hores en fred. Posar la massa en màniga.

 5. Escudellar en motlles fins ¾ parts. Coure al forn a 190 ºC durant 16‘ aprox.

 
Breakfast, Dessert
magdalenes, sense gluten, sense lactosa, sense sucre