Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Nases de crema de rovell i pinya

Recepta patrocinada per:

Nases de crema de rovell i pinya

 

 

Ingredients massa

  • 1500 g de farina de força W 350
  • 700 g d’aigua/gel
  • 100 g d’ous
  • 120 g de sucre gra
  • 70 g de llevat premsat
  • 40 g d’extracte de malt
  • 30 g de sal
  • 4 g de pasta de llimona
  • 4 g de pasta de taronja
  • 150 g de mantega (afegir al final del pastat)
  • 1000 g de mantega en placa per als plecs

Ingredients crema de rovell i pinya

  • Almivar
  • 160 g de suc de pinya
  • 160 g d’aigua
  • 200 g de sucre
  • 140 g de rovells
  • 100 g d’ous (2)
  • 40 g de farina (barrejar amb els rovells)

Procediment crema

  1. En una font de calor posar a bullir durant 4-6 minuts el suc de pinya, l’aigua i el sucre i després reservar.

  2. Barrejar els rovells amb la farina

  3. Barrejar amb l’almívar amb una vareta, lentament. Posar tot al costat d’una fontde calor i remoure amb la vareta constantment perquè no s’enganxi durant uns minuts, o fins que arribi a la consistència desitjada. Posar la crema tapada en un bola la nevera fins al seu ús.

Procediment

  1. Pastar tot a velocitat lenta fins a aconseguir una massa amb el gluten mitjàformat.

  2. Fer uns rectangles de 38 cm per 56 cm; tapar amb un plàstic.

  3. Deixar reposar la massa al refrigerador de 4 a 5 hores a +4 °C

  4. Donar-li ara dos plecs senzills i reposar 30’ abans de donar-li el 3r plec.

  5. Tapar el pastó amb un plàstic. Posar al congelador de 8 a 20 h, segons es desitgi.

  6. Treure el pastó del congelador de 90´ a 120´ abans de procedir al seu ús.

  7. Laminar la massa a 2,6 mm de gruix. Congelador durant 15’ aprox.

  8. Fer un tall a cadascun dels costats a 1cm de la vora; també es pot fer amb unsol tall (vegeu foto).

  9. Pintar les vores lleugerament i emplenar amb la crema de rovell i doblegar

  10. Deixar fermentar a 25 °C fins que doblegui el seu volum inicial trossejats.

  11. Enfornar a 180/190 °C amb vapor (temps de cocció: 16’, aprox.)

  12. Obrir el tir a mitja cocció, acabar d’enfornar fins a obtenir un bon cruixent i un producte daurat. Decorar amb pinya, gerds i sucre lustre.