Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Pa amb aroma d’anís

Infusionant anís en l’aigua de la massa, obtenim un interessant pa amb tot el gust d’aquesta aromàtica llavor

Pa d’anís

 

El gust de l’anís és un dels més particulars i amb més personalitat del rebost tradicional. Present en les nostres cuines des de temps antics, hom sap que s’ha de fer servir amb molta moderació, ja que és tan intens que el més mínim excés en la dosi pot malbaratar l’elaboració més deliciosa. No obstant això, en la me-sura correcta, aporta una aroma i un gust inigualables, com podreu comprovar amb aquesta recepta de pa d’anís.

Infusió

En primer lloc, farem una infusió amb l’anís i l’aigua, i la deixarem refredar. D’aquesta manera, tot el gust d’aquesta llavor quedarà impregnat a la massa i, en conseqüència, al pa.

A continuació, amassarem tots els ingredients a excepció de la mantega, que afegirem una vegada s’hagi format el gluten.

Després, dividirem la massa en peces de100 grams, les bolejarem i les deixarem repo-sar durant 15 minuts.

Forma circular

Una vegada fet això, laminarem les peces en forma circular, les decorarem amb farina i hi farem incisions regulars al voltant.

En aquest punt, deixarem les peces fermentar fins que doblin el seu volum.

A continuació, fornejarem a 220 o C entre 6 i 8 minuts amb molt vapor, de manera que es formi un crostó acolorit i brillant, però no cruixent, amb una textura semblant a un brioix

 

 
  • 30 g d’anís en pols
  • 500 g d’aigua
  • 1000 g de farina mitja força
  • 100 g mantega
  • 30 g de llet en pols
  • 40 g de sucre
  • 30 g de llevat
  • 20 g de sal
  • 20 g d’anís en gra
  1. Amassar tots els ingredients després d’infusionar l’anís. Afegir la mantega.

  2. Fer peces de 100 g, bolejar, reposar 15’ i laminar en forma circular.

  3. Decorar amb farina, fer incisions i fermentar fins a doblar el volum

  4. Enfornar 220 oC amb molt de vapor de 6 a 8 minuts