Search
Close this search box.

Pa amb farina ecològica

No té plaguicides ni components artificials, per això li cal més sal, massa mare i llevat. El resultat: un pa com el d’abans. 

Recepta patrocinada per:

Pa amb farina ecològica

 

De vegades els ingredients amb què s’elabora el pa poden contenir plaguicides. No és el cas d’aquest pa fet amb farina ecològica, procedent d’un blat cultivat sense productes fitosanitaris, de manera que no es contamina la terra. En tot cas, val a dir que la manca d’artificis treu rendiment al camp i això encareix la producció final. La farina de blat ecològic té un aspecte de color beix i no és apta per a celíacs, ja que porta gluten. És obligatori que disposi de dues identificacions: una d’Agricultura de la Unió Europea(UE) i l’altra del Consell Català de la producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Com abans

Per cada 100 grams, el valor energètic de la farina ecològica és 361,84 quilo-calories, 11,5 grams de proteïnes i 2,4grams de fibra alimentària.

El pa que en resulta està lliure d’additius i això condiciona també l’elaboració, ja que aquests elements els substituirem per unes proporcions més altes de sal, massa mare i llevat, per tal d’aconseguir una conservació més prolongada i una tenacitat més gran. També es recomana que, quan s’utilitzi aquesta mena de farines, es facin peces d’un cert volum, ja que la molla té una textura i una frescor que recorden els pans d’abans.

 

 

Ingredients per al pa ecològic

  • 1000 g farina ecològica
  • 640 g d’aigua
  • 25 g de sal
  • 30 g de llevat premsat
  • 300 g de massa mare de 24h

Ingredients per la massa mare

  • 500 g de farina ecològica
  • 250 g d’aigua
  • 9 g de sal
  • 3 g de llevat premsat
  1. Amassar tots els ingredients junts. Deixar reposar la massa en cubetes 60 minuts a l’abric de l’aire.

  2. Divider en peces de 500g. Deixar reposar durant 5 minuts. Formar barres curtes i gruixudes.

  3. Fermentació curta. S’ha de coure el pa amb poc volum perquè es desenvolupi dins del forn.

  4. Cocció a 215ºC amb vapor uns 45 minuts en forn de sola refractària per obtenir millor crosta i textura.