Search
Close this search box.

Pa de blat ‘Population Minervois’

Aquesta elaboració utilitza una farina feta amb una barreja de diferents varietats recuperades de blat.

Recepta patrocinada per:

Pa de blat “population minervois”

 

La farina de ‘Population Miner-vois’ és una barreja de diferents varietats recuperades de blat. Les llavors es sembren juntes en el mateix camp, per a una major resistència davant el vent i les plagues. Són sembrades també amb una lleguminosa anomenada ‘pois carré’, de manera que la sinergia fixa el nitrogen a terra. Tot això ajuda a recuperar camps de cultiu pobres i en desús, i facilita i dóna poder al treball dels agricultors. A ‘La Fogaina’ estem fent servir aquesta farina de ‘Moulin de Colagne’ tipus T80.

 

 
  • 1000 g farina
  • 20 g de sal
  • 680 g d’aigua
  • 220 g de massa mare
  • 70-100 g de “bassinage”
  1. Pastem 12‘ en 1a, afegim el ‘bassinage’ i pastem 5’ en 2a. Fermentem en bloc 3 h a 26ºC, donant un plec a l’hora.

  2. Deixem reposar 15-20’, boleiant peces de 850 g. Deixem reposar15-20’.

  3. Formem en estil ‘batard’ o ‘xusco’ i col·loquem en ‘bannetone’, deixant fermentar a 5ºC entre 18 i 30 hores.

  4. Fem una grenya a l’estil ‘polka’ i enfornem a 265 °Ca l’entrada, baixant després a230 °C i daurant 35 minuts més i 10 minuts amb el tir obert.