Aquesta elaboració utilitza una farina feta amb una barreja de diferents varietats recuperades de blat.
Recepta patrocinada per:
Pa de blat “population minervois”
La farina de ‘Population Miner-vois’ és una barreja de diferents varietats recuperades de blat. Les llavors es sembren juntes en el mateix camp, per a una major resistència davant el vent i les plagues. Són sembrades també amb una lleguminosa anomenada ‘pois carré’, de manera que la sinergia fixa el nitrogen a terra. Tot això ajuda a recuperar camps de cultiu pobres i en desús, i facilita i dóna poder al treball dels agricultors. A ‘La Fogaina’ estem fent servir aquesta farina de ‘Moulin de Colagne’ tipus T80.
- 1000 g farina
- 20 g de sal
- 680 g d’aigua
- 220 g de massa mare
- 70-100 g de “bassinage”
-
Pastem 12‘ en 1a, afegim el ‘bassinage’ i pastem 5’ en 2a. Fermentem en bloc 3 h a 26ºC, donant un plec a l’hora.
-
Deixem reposar 15-20’, boleiant peces de 850 g. Deixem reposar15-20’.
-
Formem en estil ‘batard’ o ‘xusco’ i col·loquem en ‘bannetone’, deixant fermentar a 5ºC entre 18 i 30 hores.
-
Fem una grenya a l’estil ‘polka’ i enfornem a 265 °Ca l’entrada, baixant després a230 °C i daurant 35 minuts més i 10 minuts amb el tir obert.