Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Pa de Nadal

Aquest pa és ideal per gaudir amb la família els dies de reunió, i combina amb qualsevol àpat sense ser protagonista

Recepta patrocinada per:

 

 

Amb l’arribada de les festes de Nadal, ens vam proposar fer un pa especial per a consumir en família durant els àpats típics d’aquestes entranyables dates. Així, l’elaboració d’un pa per compartir amb els éssers estimats els dies de reunió familiar ens ha portat alformat que combina amb qualsevol menjar sense ser protagonista.

Durabilitat

Es tracta d’un pa de molla alveolada, suau i fresca, i una escorça fina i cruixent. La base d’aquest pa és una formulació del tipus xapata.

Aquesta especialitat gaudeix d’una bona durabilitat, ja que és una formulació rica en productes de conservació,com el sègol, l’integral, la malta, el vinagre i l’oli.

És ideal per consumir amb embotits, carns o peix. Es tracta, com no pot ser d’altra manera, d’un format familiar, jaque són 6 peces de 80 grams unides pels vèrtexs per 480 grams en massa, i a lataula tenim 360 grams de pa cuit per degustar.

Es pot decorar amb una cinta vermella per donar un to més festiu al producte.

Elaboració

En primer lloc, amassarem amb una temperatura de pastat de 25 oC. A continuació, deixarem reposar en bloc durant 90 minuts.

Després, estendrem i dividirem la massa en quadrats. En aquest sentit, formarem la peça superposant pels vèrtexs dels quadrats fins a 6 unitats. Un cop fet això, deixarem fermentar les peces.

Abans d’enfornar, enfarinarem la part superior de les peces i les courem a 240 oC d’entrada amb vapor, tot baixant a 185 oC uns 40 minuts aproximadament.

Un cop estiguin fredes les peces, les podem decorar amb una cinta a manerade regal, com dèiem.

 

 
  • 900 g de farina mitja força W220
  • 50 g de farina de sègol blanc
  • 50 g de farina integral 100%
  • 800 g d’aigua
  • 22 g de sal
  • 5 g de malta torrada
  • 4 g d’additiu lecitina
  • 200 g de massa mare
  • 15 g de llevat
  • 20 g d’oli d’oliva
  • 10 g de vinagre
  • 3 g de llavor de llinosa
  1. Pastar a una temperatura de 25 oC i deixar reposar en bloc 90 minuts.

  2. Estendre i fer quadrats. Formar superposant pels vèrtexs dels quadrats fins a 6 unitats.

  3. Fermentar, enfarinar i coure a 240oC d’entrada amb vapor i baixar a 185 oC uns 40 minuts

  4. Un cop fred, decorar amb una cinta a manera de regal.