Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Pa de sègol de festa

Portem tres propostes de torrada, de diferents textures i gustos, a sobre d’un deliciós pa de sègol. Bon profit!

Patrocinat per:

Pa de sègol de festa

 

De vegades sembla complicat oferir propostes atractives a la vista i que surtin dels camins més trillats. Aquí portem tres suggeriments, que igual poden servir d’esmorzar com d’aperitiu o de berenar. En la varietat està el  gust…

Alguns beneficis del sègol

Nutricionalment, el sègol és un cereal molt complet. Conté una alta quantitat de proteïnes, superant les de l’arròs, el blat o la civada. També aporta més lisina que aquests altres cereals.Encara que conté gluten, el té present en una quantitat menor que el blat. La seva aportació de carbohidrats és alta i amb carbohidrats complexos d’absorció lenta, per la qual cosa és molt saciant.

També s’hi troben uns carbohidrats interessants com són els pentosans, que aporten viscositat a les masses de farina de sègol i afavoreixen la seva panificació.

La seva aportació de fibra també supera la de la civada. I no només la seva aportació grassa és baixa, sinó que el greix que aporta és d’alta qualitat, sent majoritàriament poliinsaturat amb predomini d’aportació d’àcids grassos essencials omega-6 i una mica d’omega-3.

Pel que fa a les vitamines i minerals, destaca la presència de vitamines del grup B (incloent l’àcid fòlic) i minerals antioxidants com el seleni i el zinc.

 

 
 • 3600 g de farina de sègol integral
 • 900 g de farina de semiforça
 • 100 g sal
 • 100 g de mantega
 • 1300 g d’aigua
 • 20 g de llevat
 • 1300 g de massa mare dura
 1. Amassar tots els ingredients amb ganxo 7 minuts a velocitat 1, i 3 minuts a velocitat 2. Posar la massa en cubeta i reposar 45 minuts a 30ºC.

 2. Dividir en peces de 500 g i bolejar suaument. Deixar reposar 15 minuts a temperatura ambient. Formar ‘xusco’ de25 cm.

 3. Posar-hi farina a sobre i realitzar 10 talls. Fermentar 60‘ a 30ºC.Coure al forn a 250ºC.

 4. Torrades: Un cop fred i reposat el pa, tallar llesques i torrar per les dues cares.

Torrades per a tots els gustos

Torrada de salmó: posar 1 rodanxa de tomàquet, 1 de formatge fresc, germinats, salmó fumat i ou filat

Torrada de ceba confitada amb brie: ceba confitada, rúcula, formatge brie, nous i pinyons torrats i olivada.

Torrada de pernil i pesto: Afegir maionesa de pesto (100 g de maionesa, 50 g salsa pesto), canonges, pernil salat, cogombrets laminats, olives de Kalamata i salsa pesto.