Pa enroscat de carabassa amb moniato
Aprofitant l’arribada de la tardor, combinem dues de les hortalisses més característiques de la temporada en una sola peça de pa.
- 1.500 g farina de mitja força
- 30 g sal
- 150 g aigua
- 500 g carabassa cuita
- 150 g moniatos cuits
- 120 g oli d’oliva verge extra
- 30 g llevat premsat fresc
- 300 g nous a trossos
- 300 g prunes seques a daus
-
Coure les dues meitats de carabassa i el moniato al forn a 180 oC fins que la polpa sigui cuita i tendre. Un cop cuits, refredar i extreure la polpa.
-
Barrejar la farina i la sal. Incorporar l’aigua, les polpes de carabassa i el moniato i l’oli. Pastar durant 5 minuts fins que la massa agafi consistència.
-
Afegir el llevat diluït en aigua freda. Amassar fins que la barreja quedi fina i pugui formar un tel llis i incloure les nous a trossos i les prunes. Amassar.
-
Extreure la massa de la màquina i fer-ne pesades de 600 g. Funyir les porcions i deixar-les reposar durant 10 minuts.
-
Formar barres, enrotllant les porcions d’uns 50 cm de llarg. Deixar-les reposar de nou tapades uns 15 min.
-
Tallar la barra longitudinalment per la meitat, deixant-ne un tros en un dels extrems de la barra. Obrir les dues falanges en forma de campana sobre el taulell.
-
Escampar-hi al damunt una barreja de farina amb semolina fina i enrotllar les falanges una al damunt de l’altre formant una trena senzilla.
-
Donar forma de corona i enganxar-ne els extrems amb aigua, sense abaixar el volum creat per la fermentació. Fermentar fins que en tripliquin el volum.
-
Coure a forn uns 20 minuts a 230 °C i uns 10 minuts amb la porta entreoberta a la mateixa temperatura.