El diumenge vinent, dia 19 de setembre, és el Dia Mundial de l’Aperitiu. Per celebrar-ho, et proposem aquest cruixent ‘snack’, que deixa el camp lliure a la imaginació del forner per fer originals combinacions d’ingredients.

Els ‘snacks’ i aperitius salats sempre vénen de gust, i per això són tan populars. Avui us presentem una recepta per fer uns deliciosos palets salats, molt cruixents, vistosos i agradables, que triomfaran en qualsevol ocasió.
Massa
- 500 g d’aigua
- 300 g de mantega
- 1 pastilla de brou vegetal
- 5 g de sal
- 450 g de farina fluixa
- 14-15 ous
Opcionals, per l’acabat
- ametlla
- llavors de rosella
- orenga
- formatge
- sèsam vermell
-
Posar l’aigua, la mantega, la pastilla i la sal a bullir, afegir la farina tamissada de cop i remoure fins que la massa es desenganxi.
-
Posar al perol amb l’accessori pala.
-
Afegir els ous de dos en dos fins obtenir una textura no massa tova.
-
Quan la massa estigui homogeneïtzada, posar a la màniga amb cornet llis.
-
Fer tires sobre paper de forn.
-
Afegir els ingredients desitjats per l’acabat quan la massa encara estigui humida (si no, no s’enganxaran).
-
Acabar sempre amb sal i enfornar a 200ºC durant 15 minuts. A mitja cocció, obrir el tir per tal que els palets es deshidratin i quedin més cruixents.