Suggerim donar un tomb radical a la tradició barrejant la ‘pella de Gofio’ canària amb un els clàssics panellets
Panellets farcits de ‘gofio’
I… Per què no anar més enllà de la tradició amb una proposta arriscada?Al cap i a la fi, una de les postres típiques de les Illes Canàries és la ‘pella de gofio’ (també conegut com ‘gofio’ pastat), amb textura insuperable per crear un farciment per els nostres típics panellets.
Massapà
- 500 g de farina d’ametlles
- 350 g de sucre
- 1 rovell d’ou
- 100 g de patata cuita
- Ratlladura de llimona (opcional)
Pella de Gofio
- 175 g de ‘gofio’ (barrejat amb blat i blat de moro)
- 150 g d’aigua
- 50 g de mel
Arrebossat
- 250 g de let
- 1 ou
- 300 g toping de blat de moro inflat
Català per fora, canari per dins
-
Bullir les patates, pelar en tebi i trepitjar amb una forquilla fins que tingui textura sedosa i sense grumolls.
-
Posar el sucre, incorporar el rovell i afegir a 3 vegades l’ametlla. Treballar 5’ i reposar sense fred 24 h.
-
Fer un volcà al ‘gofio’, afegir mel i aigua, pastar, escampar una capa de ‘gofio’, reposar 1h i tallar a daus.
-
Embolicar, reposar, ruixar amb la barreja de llet i ou i espolsar amb blat de moro. Enfornar 10’ a 200ºC.