Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Pastisset de lemon pie

 

El típic pie de llimona, amb forma rectangular i fet amb bescuit a la planxa, per fer-lo més atractiu visualment

BESCUIT

  • 290 g sucre
  • 420 g ou
  • 290 g midó de blat de moro

ALMIBAR DE LLIMONA

  • 500 g aigua
  • 200 g sucre
  • 50 g suc de Llimona

CREMA DE LLIMONA

  • ratlladura de 5 llimones
  • 230 g suc de llimona
  • 160 g de gemme
  • 160 g d’ou
  • 230 g de sucre
  • 160 g Mantega de coco

MERENGA ITALIANA

  • 150 g sucre
  • 45 g aigua
  • 150 g clares
  • 40 g sucre

Recepta patrocinada per: 

  1. Per a la massa: Muntar els ous juntament amb el sucre. Una vegada muntats afegir-li el midó de blat de moro tamisat, incorporar-lo amb una llengua en forma envolupant. Col·locar la preparació en una safata 60×40 i cuinar a 220ºcs i el llevat. Reposar en fred en bloc 10’.
  2. Preparar l’almíbar. Posar l’aigua amb el sucre al foc, i una vegada que bulli retirar del foc i afegir-li el suc de llimona i reservar.

  3. Preparar la crema de llimona barrejant els ous i les gemmes i afegir-los a l’almívar fora del foc. Moure bé i coure tot junt al bany maria, fins que la crema coixa consistència deixar que es refredi fins a uns 50ºc més o menys i, finalment, agregar la mantega.

  4. Paralel·lament prepara la merenga. Barrejar el sucre i l’aigua i coure fins a 121ºc. D’altra banda, mentre el sucre està en el foc, muntar amb 40gramos de sucre i abocar el sucre cuit lentament. Continuar muntant fins que tingui la textura esponjosa de la merenga. 

    Muntatge

    Sobre un marc de 20×20 col·locar una planxa de bescuit, humitejar amb l’almívar de llimona, estendre amb una espàtula una capa de crema de llimona col·locar 150g cobrint tota la superfície.
    Cobrir novament amb una altra capa de bescuit i crema de llimona.
    Per a acabar el muntatge, col·locar l’última planxa de bescuit humitejar-la amb l’almívar de llimona tapar amb un paper i portar al congelador.
    Treure el pastís del congelador desemmotllar del marc, estendre una capa de merenga Italiana per damunt, passar-li un bufador per damunt, posar-li gelatina neutra amb molta cura, amb l’ajuda d’una paletina.