Search
Close this search box.

Rol de civada i semolina

Ingredients per massa bullida

  • 600 g de flocs de civada, rosella, sèsam i pipes gira-sol (parts iguals).
  • 400 g de semolina
  •  100 g de llevat premsa

Barrejar tot

  •  1.500 g d’aigua bullint en una font de calor

Afegir els flocs i el pa ratllat i barrejar fins que espesseixi. Deixar refredar, tapar i reservar fins al seu ús.

Ingredients massa

  •  1.200 g farina de força
  •  800 g de farina integral procedent de blat de força
  • 750 g d’aigua a 15 ºC aprox
  •  60 g de llevat premsat
  • 2.500 g de massa escaldada
  • 1.500 g de massa mare (Levain)
  • 75 g de sal
  • c/s de millorant (atzerola)

6.885 g total massa (400 g x 17 peces).

 

Recepta patrocinada per: 

 

  1. Pastar fins a aconseguir una massa amb el gluten format.
  2. Deixar reposar la massa en bloc durant 60’, aprox.
  3. Dividir i formar peces allargades de 47 cm, aprox.
  4. Donar-li forma (tipus ensaïmada, veure foto).
  5. Enfarinar amb sèmola per damunt.
  6. Posar a fermentar a 26 °C durant 60’. Posar ara 60’ en fred a +8 °C durant 60’ mínim.
  7. Coure a temperatura mitjana amb vapor en entrar el pa al forn; a la meitat de la cocció, obrir el tir i baixar temperatura per a coure cruixent.