Search
Close this search box.

Tardor d’excel·lència a la Baking School

L’Escola de flequers enceta el curs lectiu amb un bon grapat de monogràfics, a més de noves edicions del Curs d’Iniciació a la Brioixeria Artesana i dels Cursos d’Especialització en Brioixeria i Pans Artesans.

La Baking School Barcelona Sabadell continua, un curs mes, esdevenint punt de trobada per als flequers interessats en continuar formant-se per tal d’adaptar-se a un mercat cada vegada més competitiu, amb un seguit de monogràfics demostratius i pràctics que arrenquen aquesta tardor per omplir la tardor de productes artesans i d’excel·lència.

Els cursos, adreçats fonamentalment a professionals del sector amb ganes de perfeccionar tècniques, estaran impartits per mestres reconeguts com Paco Ramírez, Toni Vera, Jordi Farrés, Enric Badia i la subdirectora de l’Escola, Mari Cruz Baron.

El programa arrencarà el 8 i 9 d’octubre amb un monogràfic sobre panellets clàssic i contemporanis amb Paco Ramírez. Poc després, Enric Badia oferirà un curs pràctic de pans de sègol els dies 13 i 14 d’octubre i el 15 i 16 d’octubre Mari Cruz Barón oferirà una formació pràctica de focaccies al tall.

La campanya de Nadal tindrà un protagonisme especial amb els cursos de novembre i desembre, molt enfocats a aquestes dates tan assenyalades al calendari flequer. Així, Paco Ramírez obrirà foc amb un monogràfic sobre mantegades el 10 i l’11 de novembre), seguit pocs dies després per Jordi Farrés amb un curs sobre torrons de xocolata el 13 i el 14 de novembre. Posteriorment, Toni Vera conduirà una formació que aglutinarà el panettone i diverses elaboracions de pastisseria de Nadal del 17 al 20 de novembre. Ja el mes següent, el mateix Vera oferirà monogràfics sobre torrons de calaix l’1 i 2 de desembre i sobre i tortells el 9 i 10 de desembre.

Totes les sessions tindran lloc a la Baking School en horari de 15:30 a 20:30 hores. Aquestes formacions ofereixen una oportunitat per aprendre tècniques tradicionals i innovadores de la mà de professionals de prestigi i, alhora, preparar-se per una de les èpoques més dolces de l’any.

Iniciació a la Brioixeria i intensius d’especialització

A més a més, del 17 al 30 de octubre de 2025 s’impartirà una nova edició del Curs d’Iniciació a la Brioixeria Artesana d’Excel·lència, enfocada a professionals interessats a iniciar-se en les tècniques avançades de brioixeria artesanal, de la ma del jove i prestigiós mestre brioixer Matt Valette. Amb una durada total de 60 hores distribuïdes en 10 sessions i un horari de 15:00 a 21:00 h, de dilluns a divendres, aquest curs, completament pràctic, permet als participants desenvolupar destreses en l’elaboració de masses fermentades i laminades (massa mare, fermentació, plecs i laminatge) i en la creació de productes de qualitat com croissants, pains au chocolat, brioixos (tradicional, de xocolata, amb fruites…), incloent també tècniques de fred (pre-cocció, congelació, regeneració).

Ja de cara al novembre, a més a més, s’han programat Cursos Intensius d’Especialització en Brioixeria Artesana, de l’1 al 5 de desembre, i de Pans Artesans, del 17 al 21 de novembre, ambdós de 30 hores de durada distribuïdes en 5 sessions i impartits pel director de la Baking School, Yohan Ferrant.

Per a més informació, contacteu amb el departament de formació a formacio@gremipa.com o trucant al 934871818.

Amb el suport de: