Tortell de pasta fullada per Nadal i Reis
- 2500 g de farina W250
- 55 g de sal fina
- 95 g de llet en pols 26% MG
- 50 G d’extracte de malta
- 150 g d’ou
- 1150 g d’aigua-gel. Meitat de cada
- 4000 g de massa + 2000 de greix
- 2000 g de margarina o mantega
-
Laminar la massa a 2,4 mm de gruix (deixar refredar si fos necessari.)
-
Tallem 2 tires de 40cm del larg x 7cm ample i pintar amb ou un dels costats que serviran per a fer el tortell.
-
A cada tira posar un farciment de 60 g de crema de xoco i una altra tira 60 g de massapà rebaixat (s’ha de poder escampar amb la paletina). El pes total aprox, entre les dues tires i els farciments seran de 340g
-
Enrotllar sense estrènyer excessivament les dues tires
-
Estirar les peces a 50cm aprox.
-
Confeccionar una trena ara i unir extrems
-
Col·locar la trena sobre paper forn amb el tancament a baix
-
Greixar amb desemmotllant els cèrcols de 20 cm i 5d’alt, col·locar la trena a l’interior i col·locar-li un cèrcol de 5 cm també greixat al centre.
-
Deixar reposar 30 minuts
-
Forn suau a 180 °C aprox. Temps de cocció 30 ́ aprox.
-
També es pot fer de briox: acabar amb bany de xocolata per damunt i sucre boleiat o virutes de maduixa.
Recepta patrocinada per: