Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Tortell de pasta fullada per Nadal i Reis

Tortell de pasta fullada per Nadal i Reis

 

 
  • 2500 g de farina W250
  • 55 g de sal fina
  • 95 g de llet en pols 26% MG
  • 50 G d’extracte de malta
  • 150 g d’ou
  • 1150 g d’aigua-gel. Meitat de cada
  • 4000 g de massa + 2000 de greix
  • 2000 g de margarina o mantega
  1. Laminar la massa a 2,4 mm de gruix (deixar refredar si fos necessari.)

  2. Tallem 2 tires de 40cm del larg x 7cm ample i pintar amb ou un dels costats que serviran per a fer el tortell.

  3. A cada tira posar un farciment de 60 g de crema de xoco i una altra tira 60 g de massapà rebaixat (s’ha de poder escampar amb la paletina). El pes total aprox, entre les dues tires i els farciments seran de 340g

  4. Enrotllar sense estrènyer excessivament les dues tires

  5. Estirar les peces a 50cm aprox.

  6. Confeccionar una trena ara i unir extrems

  7. Col·locar la trena sobre paper forn amb el tancament a baix

  8. Greixar amb desemmotllant els cèrcols de 20 cm i 5d’alt, col·locar la trena a l’interior i col·locar-li un cèrcol de 5 cm també greixat al centre.

  9. Deixar reposar 30 minuts

  10. Forn suau a 180 °C aprox. Temps de cocció 30 ́ aprox.

     

  11. També es pot fer de briox: acabar amb bany de xocolata per damunt i sucre boleiat o virutes de maduixa.

     

Recepta patrocinada per: