La recepta clàssica del tradicional tortell que cada any mengem mentre veiem els nens gaudir del seu dia
Patrocinada per:
Tortell de Reis
El Nadal és temps de família itradició, de tornar a repetir els rituals que gaudim des que érem infants i que ara ensenyem als nostres fills. És per això que, en aquestes dates, no us portaré una recepta súper innovadora i moderna, sinó que em centraré en una de les elaboracions que més gaudeixen els més petits en el que segurament és el dia més important de l’any per ells: el tradicional i deliciós tortell de Reis.
Perquè hi han tradicions que és millor que no canvïin mai!
Elaboració
En primer lloc, pastarem tots els ingredients, dividirem la massa en pecesde 500 g i boleiarem. A continuació, deixarem reposar en congelació fins que la massa adquireixi una textura dura. Després, estirarem les boles fredes a 0ºC a la laminadora, donant la forma rectangular. En aquest punt, incorporarem 250 g de massapà i enrotllarem la massa. Arribats a aquest moment, ja podrem formar el tortell, que decorarem amb fruita. Després de deixar fermentar el tortell durant 2 hores a 28ºC, només quedarà coure a 200ºC durant uns 15 minuts. I ja està, ara ja podem assaborir un bon tros de tortell mentre veiem els infants gaudir de les seves noves joguines!
Peu de massa
- 1000 g de farina de força
- 60 g de llevat fresc
- 600 g de llet
Resta de la massa
- 3000 g de farina de força
- 600 g de sucre
- 600 g de mantega
- 80 g de sal
- 800 g d’ou
- 40 g llevat fresc
- 30 g de millorant
- 150 g d’aigua de tarongina
- 120 g d’anís líquid
- 400 g de llet freda
-
Pastar, dividir peces de 500 g i boleiar. Reposar en congelació i estirar a 0ºC.
-
Incorporar 250 g de massapà i enrotllar.
-
Formar el tortell i decorar amb fruita.
-
Fermentar 2 hores a 28ºC i coure a200ºC uns 15 minuts.