Roger Vilardosa (candidat) i Isaac Galofré (commis), sota la direcció tècnica i entrenament de David Hernández, intentaran revalidar els títols de les edicions anteriors.

Del 19 al 22 d’octubre, Nantes acollirà la desena edició del Mondial du Pain, una de les competicions més prestigioses del calendari flequer internacional, organitzada pels Ambassadeurs du Pain. Espanya hi participarà amb un equip format íntegrament a la Baking School Barcelona Sabadell, centre de referència en excel·lència flequera.
L’equip estarà encapçalat per Roger Vilardosa (candidat) i Isaac Galofré (commis), sota la direcció tècnica i entrenament de David Hernández, candidat de l’anterior edició. Vilardosa i Galofré són joves forners formats al Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, i provenen de famílies forneres, cosa que reforça el vincle entre tradició i innovació.
La competició d’enguany tindrà una càrrega simbòlica especial: coincideix amb el 20è aniversari dels Ambassadeurs du Pain. Durant gairebé deu hores, els participants hauran de superar proves de pa, brioixeria, snacks i una peça artística, sempre sota els criteris del gust i la nutrició.
Els precedents són notables: el 2021, l’equip de la Baking School va aconseguir el subcampionat mundial i el premi a la millor peça artística; i el 2023, va guanyar el premi a la millor brioixeria del món. Ara, Vilardosa i Galofré arriben amb l’objectiu de millorar els resultats i aspirar al podi.
“L’objectiu sempre és guanyar. Si apuntes alt, potser et quedes a la meitat, però arribaràs el més lluny possible”, afirma Vilardosa.
Els entrenaments, que es duen a terme des de fa mesos a les instal·lacions de la Baking School i Dispan, han estat intensos i exigents. Els dos joves flequers coincideixen a destacar la importància del treball en equip i l’aprenentatge al costat de mestres com Yohan Ferrant, Enric Badia o Marta San José.
L’equip de la Baking School Barcelona Sabadell compra amb el suport del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona (GremiPa) i de les marques col·laboradores Bongard, Farinera Coromina, Dispan, Fills de Moretó, Farines Ylla 1878, Moulin de Colagne i Mas Uniformes.
Amb aquest nou repte, la fleca catalana i espanyola torna a mostrar el seu potencial al món i a reivindicar la seva presència entre les millors del planeta.