L’Escola de Flequers programa per als propers mesos cursos intensius de fleca i brioixeria, diversos monogràfics i una master class amb Brian Boclet.
El sector de la fleca viu un moment de transformació, en què la innovació i l’especialització s’han convertit en peces clau per destacar en un mercat cada cop més competitiu. Per aquest motiu, la Baking School Barcelona Sabadell i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona han preparat una oferta formativa de primer nivell per als professionals del sector. Monogràfics, cursos intensius i una master class exclusiva seran les grans cites d’aquesta primavera.
Amb aquestes formacions, el Gremi aposta per potenciar la qualificació i la innovació en el sector. Els professionals tenen a l’abast cursos per millorar les seves habilitats, adaptar-se a les noves tendències i exigir-se el màxim nivell d’excel·lència. Per a aquells que busquen destacar en el mercat, aquestes oportunitats formatives representen un pas endavant cap a la diferenciació i l’èxit professional.
Monogràfics
Els monogràfics ofereixen als professionals la possibilitat d’explorar tècniques específiques en sessions pràctiques de curta durada. Durant els propers mesos, s’han programat diversos cursos específics que abordaran diferents aspectes, tècniques i productes de fleca, brioixeria i pastisseria.
Els monogràfics ofereixen als professionals la possibilitat d’explorar tècniques específiques en sessions pràctiques de curta durada. Durant els propers mesos, s’han programat diversos cursos específics que abordaran diferents aspectes, tècniques i productes de fleca, brioixeria i pastisseria.
Per als amants dels sabors intensos i originals, el curs “Pans saboritzats” arribarà els dies 22 i 23 d’abril. Sota la direcció de David Hernández, aquest taller explorarà la incorporació d’ingredients com el pebrot vermell, la ceba caramel·litzada i el xili de Jalapa (jalapeño) i transformarà les textures i els gustos del pa artesanal.
El 14 i 15 de maig, Matt Valette impartirà un curs de brioixeria francesa on s’elaboraran les peces més representatives, com el cruffin, pain au chocolat, corona de brioche o brioche de pasta de full.
Finalment, els dies 23 i 24 d’abril, es tancarà aquest cicle amb el curs “Focaccia al tall”, impartit per Mari Cruz Baron. Els participants aprendran a treballar la massa de la focaccia amb fermentació en fred i a experimentar amb farcits diversos, des de verdures amb pesto fins a formatge de búfala amb pebrot i all.
Per encetar la primavera, el 9 i 10 d’abril Toni Vera presentarà un conjunt d’elaboracions de cassoletes en diferents formats per agafar idees i adaptar-les al nostre negoci i obrador. Com a novetat, aquest any Francisco Ramirez impartirà un curs especial per al Dia de la Mare, amb un assortiment de peces de pastisseria per celebrar la festivitat.

Cursos intensius

L’oferta formativa segueix amb el Curs Intensiu de Pans Artesans, que tindrà lloc del 19 al 27 de maig. Aquesta formació està dissenyada per a professionals que volen aprofundir en la producció de pa d’alta qualitat.
El Curs Intensiu de Pans Artesans es focalitza en el comportament de les masses mare i les fermentacions, i es treballen mètodes com el directe, la fermentació en bloc i la controlada. Els alumnes experimentaran amb preferments com el poolish, la biga i les esponges, així com amb diferents tipus de masses naturals: líquides, sòlides i pastoses. Elaboraran productes d’alta hidratació com la xapata, pans clàssics com la baguet i el pa de pagès i pans de cereals antics i biològics. També s’exploraran tècniques per a pans decoratius comestibles.
Aquest curs és una oportunitat única per aprendre de la mà de Yohan Ferrant, que és el director de l’escola Andreu Llargués, té una gran experiència i ha rebut molts reconeixements pel seu treball. El curs té places limitades per poder personalitzar i focalitzar la formació als alumnes.
Master class amb Brian Boclet
Una altra gran cita del mes de maig serà la Baking Masterclass que tindrà lloc el 27 i 28 de maig a l’Escola de Flequers Andreu Llargués. Aquest esdeveniment comptarà amb la presència de Brian Boclet, un dels noms més destacats de la fleca francesa. Fill de flequers i format al prestigiós Institut National de la Boulangerie Pâtisserie (INBP), Boclet ha desenvolupat la seva carrera a França i Suïssa, i ha treballat amb grans mestres del sector.

En aquesta master class, els participants tindran l’oportunitat de conèixer la seva visió sobre les darreres tendències de la fleca i la brioixeria artesanal. El programa inclou l’elaboració de productes d’alta gamma com la napolitana de xocolata 3.0, el dôme marron cassis i la couronne exotique, entre d’altres. La master class tindrà una durada total de 14 hores, distribuïdes en dues sessions de 10.00 a 18.00 hores, i es desenvoluparà en un format teoricopràctic.