Search
Close this search box.

La VII edició del concurs de La Millor Coca de Sant Joan ja és aquí

Professionals de la fleca i la pastisseria de tota Catalunya poden presentar la seva candidatura fins al 30 de maig. El concurs se celebrarà el 6 de juny a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona.

Amb l’arribada del bon temps i la proximitat de la revetlla més esperada de l’any, el calendari gastronòmic català es torna a omplir de dolçor amb la VII Edició del concurs professional “La Millor Coca de Sant Joan”, que ja ha obert inscripcions per a flequers i pastissers de tot Catalunya.

Els professionals del sector amb punt de venda propi poden presentar la seva candidatura fins al 30 de maig a les 20:00h, a través de la web oficial del certamen: www.lamillorcocadesantjoan.cat. L’esdeveniment tindrà lloc el divendres 6 de juny de 2025 a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona (C/ del Rosselló, 515), un espai consolidat com a punt de trobada del talent artesà i creatiu del sector.

El concurs busca posar en valor la tradició i innovació en la coca de Sant Joan, un producte emblemàtic de la cultura dolça catalana. Cinc categories permetran als participants demostrar la seva excel·lència: Coca de Fruita i Pinyons, Coca de Crema i Pinyons, Coca de Llardons, Coca de Xocolata i Coca Creativa.

Un jurat d’alt nivell —format per reconeguts professionals com la sots directora de la Baking School Barcelona Sabadell Mª Cruz Barón, la xef Paula Domènech, la periodista Trinitat Gilbert, el director editorial Javier Antoja, la directora de la revista Cuina Judith Càlix, la cuinera Ada Parellada, i els guanyadors de l’edició anterior— valorarà les coques segons criteris d’aspecte, textura, aroma, gust i, en el cas de la coca creativa, originalitat.

Les coques s’hauran d’entregar el mateix 6 de juny entre les 9:00h i les 11:00h, de forma anònima per garantir la imparcialitat del jurat. El lliurament de premis es farà a les 13:30h en un acte obert als participants i mitjans de comunicació.

A més, totes les coques presentades es destinaran a la Fundació Amics de la Gent Gran, evitant el malbaratament alimentari i contribuint a una causa solidària.

El concurs compta amb el suport de la Federació Catalana d’associacions de Gremis de Flequers, el Gremi de Pastisseria de Girona i empreses destacades del sector.

Noticies relacionades

Amb el suport de: