Search
Close this search box.

Tres fleques agremiades, entre les finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2025

La semifinal del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2025 ja ha deixat els seus cinc finalistes: Cal Moliné (Manresa), Forn l’Espurna (Berga), Forn Gil (Barcelona), Forn Sistaré (Reus) i Panarra (L’Hospitalet de Llobregat). La gran final se celebrarà el pròxim 25 d’octubre a Sant Vicenç dels Horts.

D’aquests cinc establiments, tres formen part del Gremi de Flequers de la província de Barcelona: Cal Moliné, Forn l’Espurna i Forn Sistaré. A més, cal destacar que el Forn Sistaré ja va guanyar el concurs l’any 2016, i que el Forn l’Espurna i el Forn Gil han estat repetidament finalistes en edicions recents. Per a Cal Moliné i Panarra, en canvi, és la primera vegada que aconsegueixen arribar a la final.

La semifinal es va celebrar a la Baking School Barcelona Sabadell-Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell, on més d’una vintena de participants van presentar els seus pans. El jurat, seguint el sistema de tast a cegues, va puntuar els productes abans de revelar la identitat de cada fleca.

El jurat va estar presidit per Enric Bordas, membre de la Junta del Gremi i representant de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, i va comptar també amb la participació de Mari Cruz Barón, sotsdirectora de l’Escola del Gremi, Jordi Rosell, en representació de la Comissió Rectora de la IGP Pa de Pagès Català, i Antoni Valls, director de l’Escola de la Fundació Gremi de Flequers de Barcelona.

La final, que tindrà lloc al Centre Cultural i Cívic Virgínia Amposta de Sant Vicenç dels Horts el proper 25 d’octubre, serà un acte obert al públic. Els assistents podran seguir en directe les deliberacions del jurat, conèixer els finalistes i gaudir d’un espectacle i un còctel. El guanyador s’endurà una placa acreditativa i un premi en metàl·lic de 2.000 euros, a més del reconeixement del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català.

Amb el suport de: