Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Bunyols de l’Empordà per Quaresma

Els bunyols de Quaresma són un dels grans clàssics d’aquesta època de l’any, i no poden faltar a taula.

Rescatem una de les receptes clàssiques de bunyols de l’empordà de Newspa. 

 

 
  • 250 g Farina de força W380
  • 80 g llevat premsat
  • 130 g llet sencera
  • 200 g sucre gra
  • 250 g Mantega
  • 10 g sal
  • 150 g anís liquid de bona qualitat
  • 100 g vi de moscatell
  • 10 g matafaluga en pols
  • 200 g ous
  • 50 g aigua/gel
  • c/s millorant
  • 750 g farina de gran força W380
  1. Amassar 250 grams de farina de força, el llevat i la llet i deixar-ne triplicar el volum.

  2. Afegir la resta d’ingredients cap a la meitat del pastat.

  3. Deixar reposar la massa de bunyols uns 45 minuts.

  4. Voltejar (refrescar)la massa i deixar-la reposar 60 minuts més.

  5. Fer porcions de 300g aprox. Fer tires llargues i fines.

  6. Dividir-la en petitesporcions (si es vol, es poden bolejar).

  7. Posar aquestes porcions en safates untades lleugerament amb oli.

  8. Fermentar o guardara la càmera de fred d’un dia per l’altre, deixar fermentar per acabar el mateix dia.

  9. Un cop fermentats, fregir a 175oC de temperatura de l’oli.

  10. Un cop fregits perles dues cares, ruixar amb anís i arrebossar amb sucre gra.

Recomanacions

  • Temperatura final del pastat: 28oC

  • Temps de pastat: segons tipus de màquina. Recomanem amassar en batedora amb la pala.

  • És recomanable posar la farina al congelador si la massa ha d’adquirir una temperatura superior als 30oC.

 

Recepta patrocinada per: