Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi de València reconeix el compromís del sector amb la innovació, l’excel·lència i la tradició artesanal

En un acte celebrat en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, i amb la presència de membres de la Diputació i Govern, s’han lliurat els nous distintius. El president del Gremi ha sol·licitat una formació professional adaptada al sector i aposta per la innovació com a garantia de relleu generacional.

El Gremi de Forners i Pastissers de València ha lliurat als establiments agremiats el nou distintiu de pertinença al Gremi que reconeix el compromís del sector amb la innovació, l’excel·lència i la tradició artesanal.

El distintiu que, des d’ara, lluirà en les façanes dels establiments agremiats pretén ser una eina de visibilitat i reconeixement a la cultura del pa de qualitat, així com una mostra de la dedicació i el bon fer dels professionals del sector i del seu compromís amb la preservació de la tradició i la qualitat artesana.

Aquesta iniciativa, subvencionada per la Diputació de València, cerca enfortir la imatge de forn i pastisseria artesanal, promovent, al mateix temps, mètodes de treball innovadors, sostenibles i saludables.

L’esdeveniment celebrat al Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, al qual han assistit agremiats, proveïdors i col·laboradors, ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natalia Enguix; la directora general d’Indústria i Cadena Alimentària, Inmaculada Marco; la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez; el regidor de Relacions Institucionals de l’Ajuntament de València, Juan Carlos Caballero i el regidor de Comerç i Mercats, Santiago Ballester; així com del director del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, Miquel Clemades.

Durant l’acte, el president del Gremi de Forners i Pastissers de València, Juanjo Rausell, ha demandat una formació professional adaptada al sector i una aposta per la innovació com a garantia del relleu generacional dins de la professió.

El president del Gremi ha insistit en la necessitat de “invertir en programes de formació professional sòlids i accessibles, que ofereixin als joves les eines necessàries per a convertir-se en els forners i pastissers del demà. La falta de professionals qualificats deixa latent la necessitat d’una formació reglada i específica per al nostre sector”.

Volem aconseguir que el forn i pastisseria sigui un ofici atractiu per a la joventut. Som un sector que ha anat evolucionant i adaptant-se a les circumstàncies actuals. La innovació dins de la professió, la formació i els avanços tecnològics ens han permès millorar les tècniques d’elaboració i han fet possible una millor i major conciliació familiar i personal”, ha destacat Rausell.