El proper dilluns 8 de maig, a les 16:00 hores, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona celebrarà una jornada tècnica telemàtica sobre totes les novetats en matèria d’higiene alimentària, durant la qual es revisaran les novetats legislatives de l’últim any, fent esment especialment en els requisits d’higiene i autocontrol, i es presentarà el servei d’assessorament en seguretat alimentària que el Gremi posa a disposició dels agremiats.
En el decurs d’aquesta activitat es donarà resposta als dubtes en aquesta matèria que són habituals en el sector, com ara: Quina és la diferència entre tenir un registre estatal/autonòmic (RGSEAA/RSIPAC) o registre municipal? Poden les fleques subministrar els seus productes a escoles, residències i restaurants? Puc fer alguna cosa per disminuir la minva al meu establiment? He de permetre l’entrada a animals de companyia? Poden les fleques tenir fusta com a superfícies de treball?
Amb aquesta activitat, el Gremi pretén donar suport a aquests aspectes normatius, aprovats al Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercializació dels productes alimentosos en establiments de comerç al detall.
A més a més, es presentarà el servei d’assessorament en seguretat alimentària que el Gremi ha posat en marxa amb la finalitat d’acompanyar els agremiats i solucionar les incidències que puguin sorgir en matèria d’higiene i seguretat alimentària.
En els darrers anys s’han donat canvis importants en els requisits normatius que afecten el sector flequer. L’aplicació d’aquests per part de les fleques pot arribar a ser molt feixuc i en moltes ocasions es realitza com a resultat d’una inspecció per part de les autoritats sanitàries. És per això que el Gremi ha decidit fer un pas endavant i posar a l’abast dels agremiats aquest servei.
Serà un assessorament de la mà d’Elisa Soto, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la Universitat de Barcelona i màster en Gestió de la Qualitat en l’Empresa Agroalimentària ICT, amb més de 20 anys d’experiència en el sector de l’alimentació com a responsable de qualitat en empreses alimentàries. L’assessorament serà des del punt de vista pràctic i donant resposta a les diferents necessitats que puguin sorgir, així com fomentant la cultura de la seguretat alimentària a l’empresa per tal d’aplicar els requisits i superar amb èxit inspeccions sanitàries o exigències de l’administració en matèria de seguretat alimentària.
Ja que la jornada es farà en streaming, cal que els agremiats interessats confirmin la seva assistència per mail a secretaria@gremipa.com.