Search
Close this search box.

El primer concurs ‘La Millor Mona de Pasqua de Catalunya 2022’ corona els seus guanyadors

Una cinquantena de participants d’arreu de Catalunya ha format part de la primera edició del concurs ‘La Millor Mona de Pasqua de Catalunya 2022’, organitzat per l’agència Sr y Sra Cake a l’històric fossat del Mercat de Sant Antoni.

 

L’objectiu de l’esdeveniment ha estat valorar tant la tradició de la festivitat de Pasqua com l’artesania de la professió. El concurs ha comptat amb un jurat d’excepció, format per professionals dels gremis de pastisseria i fleca, entre els quals hi ha figurat la subdirectora de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, Mari Cruz Barón, i Sergi Vela, prestigiós mestre pastisser i xocolater que col·labora com a professor al centre formatiu. La convocatòria estava oberta a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguessin un punt de venda. Hi havia dues categories del concurs: la mona tradicional i l’ou de xocolata.

Els guanyador en la Categoria de Mona Tradicional de Brioix ha estat el Forn i Pastisseria El Racó de Granollers. En la Categoria Mona d’Ou de Xocolata, el jurat professional ha deixat el premi desert, amb la intenció de millorar encara més la tècnica dels participants cara l’any que ve, però s’ha conservat el total de la valoració popular. Així, en primer lloc s’ha classificat Efímera Chocolates de Sant Cugat; en segon lloc, la Pastisseria Bonastre de Barcelona, i en tercer lloc, el Forn i Pastisseria Catot de Monistrol de Calders. En aquesta categoria s’ha valorat l’originalitat, la dificultat, la presentació i l’acabat de la figura d’ou de xocolata.

Les 4 elaboracions guanyadores seran exposades i obertes al públic a partir del 30 de març a la vitrina central del Punt d’Informació del Mercat de Sant Antoni, fins Dilluns de Pasqua. La resta d’elaboracions participants han estat lliurades a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Amb aquesta primera edició, es proposava reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua elaborades amb un suau brioix rodó, anomenada també Cristina, i que van començar a fornejar-se a inicis del segle XV a Catalunya. Segons la tradició, aquest dolç arrelat a la Setmana Santa, havia de tenir tants ous com anys tenia l’infant a qui anava destinat. Amb els anys, aquests han passat a incorporar la figura de la xocolata i fins i tot a ser representats totalment per aquest ingredient, amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d’aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que li donen una volta a aquest producte i ho adapten a les tendències gastronòmiques i socials.

Noticies relacionades

Amb el suport de: