El combinat nacional es desplaçarà a São Paulo per lluitar pel primer lloc entre el 22 i el 25 de juliol.

La Selecció Espanyola de Fleca Artesana, els Espigas, està llesta per afrontar el Campionat Internacional de Joves Forners. Aquesta prestigiosa competició, organitzada per la Unió Internacional de Fleca i Pastisseria (UIBC), es celebrarà a São Paulo (Brasil) entre el 22 i el 25 de juliol, en el marc de la Fira FIPAN.
L’equip espanyol estarà representat per dos joves talents de la fleca: el cordovès Antonio Aguilar i la coruñesa María Bazar. Amb ells, el tàndem de tècnics espanyols més experimentats, José Roldán, seleccionador, i Jesús Sánchez, director tècnic, qui han guiat nombrosos equips internacionals cap a l’èxit.
L’equip ha dedicat mesos de preparació, amb fins a quatre concentracions a l’Escola Materia de Madrid. Durant la darrera, celebrada entre el 13 i el 18 de juliol, els forners han ajustat les elaboracions, perfeccionat els temps i afinat l’estratègia de competició per tal d’arribar en la millor forma possible a l’esdeveniment al Brasil.



La competició tindrà lloc en un espai de més de 400 metres quadrats, on Espanya competirà amb altres potències de la fleca mundial com Mèxic, França, Xina, Alemanya, Brasil, Suècia i Xile. Cada país estarà representat per dos joves forners menors de 25 anys, fet que subratlla la natura jove i dinàmica d’aquesta competició, centrada en el talent de la nova generació del sector.
Jesús Sánchez, director tècnic de l’equip, va comentar: “Segons la meva experiència, aquest és el Campionat per al qual més preparats arribem. Hem entrenat més hores que mai, i crec que arribem en un estat de forma excel·lent. Anem amb tot.“
Antonio Aguilar, un dels forners de l’equip, va afegir: “Els entrenaments han estat durs, però hem aconseguit ajustar les peces i els temps. Estic molt motivat per arribar a Brasil i posar en pràctica tot el que hem entrenat.“
Per la seva banda, María Bazar es va mostrar igualment optimista: “Poc a poc hem anat millorant. Els temps ja estan pràcticament ajustats i les peces definides. Confio que ho farem molt bé. Tot i que encara hi ha nervis, l’objectiu és sempre donar el millor de nosaltres.“
Cal recordar que l’equip de CEOPPAN va aconseguir el subcampionat mundial a l’edició anterior d’aquest campionat, celebrada el 2024 a Reykjavik (Islàndia), amb la participació de les forneres Isabel García i Mónica Rufián.
Amb aquesta gran cita a la vista, la delegació espanyola espera seguir demostrant la seva excel·lència en la fleca artesana i, si és possible, aconseguir el tan desitjat títol mundial en aquesta edició.